News

Marea Britanie, decizie fermă în plină pandemie de COVID-19! Introduce carantina pentru cei sosiţi din străinătate

09.05.2020 | 10:50
Marea Britanie decizie ferma in plina pandemie de COVID19 Introduce carantina pentru cei sositi din strainatate
ADVERTISEMENT

Marea Britanie se gândește să ia o decizie fermă în plină pandemie de COVID-19! Mai exact, Guvernul de la Londra ar vrea introducerea unei carantine de 14 zile pentru toţi cei care sosesc în Regatul Unit din străinătate.

Marea Britanie, decizie fermă în plină pandemie de COVID-19!

Concret, aceștia ar urma să fie izolaţi în reşedinţele pe care le-au declarat inițial, indiferent de faptul că vor intra în țară pe cale aeriană, maritimă sau feroviară.

ADVERTISEMENT

Există o singură excepţie de la această regulă, și anume cei care vin din Irlanda. Nu se termină aici pentru că, ulterior, autoritățile ar urma să facă verificări serioase la adresele respective.

Introduce carantina pentru cei sosiţi din străinătate

Conform presei din Anglia, carantina este prevăzută de la sfârşitul lui mai. De altfel, jurnaliștii citează surse guvernamentale şi din Airlines UK, organizaţia naţională a transportatorilor aerieni.

ADVERTISEMENT

Există și o certitudine – șeful Executivului de la Londra, Boris Johnson va anunţa în ultima zi a săptămâni dacă se relaxează restricţiile de circulaţie impuse în Regatul Unit din 23 martie.

Inițial s-a spus că interdicţiile nu vor fi ridicate decât într-o măsură foarte limitată. În acest sens a venit și o declarație a ministrului mediului, George Eustice.

ADVERTISEMENT

Oficialul a transmis un avertisment clar și a explicat faptul că “nu vor fi schimbări spectaculoase de la o zi la alta în Marea Britanie”.

O presiune puternică apasă pe umerii lui Boris Johnson, din cauza consecinţelor economice şi sociale dramatice ale izolării, în contextul în care peste şase milioane de oameni se află în şomaj parţial şi în care desfiinţarea locurilor de muncă continuă. Îngrijorările sunt extrem de puternice în industria turismului, odată cu apropierea verii.

ADVERTISEMENT

Liderul conservator a avertizat însă cu privire la riscul unui ”dezastru economic”, în cazul unui al doilea val al epidemiei.

Cu peste 31.000 de morţi, Regatul Unit are cel mai grav bilanţ al epidemiei de COVID-19 din Europa, iar la nivel mondial cifrele sunt mai mari doar în Statele Unite.

 

 

 

ADVERTISEMENT