ADVERTISEMENT
News

Marea Britanie e aproape de colaps: Ar putea avea 50.000 de cazuri de coronavirus în fiecare zi. Anunțul care dă fiori

Autor: Flaviu Popa | 21.09.2020 | 22:30
Marea Britanie e aproape de colaps: Ar putea avea 50.000 de cazuri de coronavirus în fiecare zi. Anunțul care dă fiori
Marea Britanie e aproape de 50.000 de cazuri Covid-19 pe zi. Foto: Pixabay

Marea Britanie e pregătită de un record negativ istoric când vine vorba de numărul de persoane infectate cu Covid-19 în 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Autoritățile britanice au anunțat că la jumătatea lunii octombrie peste 50.000 de oameni se vor infecta pe zi cu noul coronavirus.

În aceste condiții, aproximativ 200 de oameni vor muri pe zi dacă nu se iau măsuri concrete pentru a opri răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie se apropie de 50.000 de cazuri de Covid-19 pe zi

Consultantul guvernului pe probleme științifie, Patrick Vallance, a anunțat că toate cazurile de Covid-19 s-au dublat la 7 zile. Mai mult, șeful sectorului sanitar, Chris Whitty, crede că situația e scăpată de sub control, potrivit BBC.

Cei doi experți au avut o întâlnire privată cu premierul Boris Johnson și cu ministrul Sănătății Matt Hancock în care au prezentat prognoza pentru următoarele săpămâni într-o țară unde au murit deja 40.000 de oameni de la declanșarea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Whitty consideră că Marea Britanie se află într-un „punct critic” și se îndreaptă spre o direcție greșită. În acest sens, premierul Boris Johnson a fost convins că se impun noi măsuri de restricție, începând cu finalul lunii septembrie.

Presa din Marea Britanie susține că premierul Boris Johnson vrea să limiteze dreptul cetățenilor de a circula în Regatul Unit pentru cel puțin 7 zile. Marea Britanie a ajuns la 41.759 de decese în urma infectării cu Covid-19, la persoanele cu comorbidități.

ADVERTISEMENT

Nordul Angliei, în special zonele West Yorkshire și Midlands vor fi primele unde se vor impune noile restricții de deplasare. Barurile și restaurantele vor fi închise după ora 21:00, iar oamenii nu se vor putea reuni cu persoane care nu sunt prieteni apropiați sau familie.

Marea Britanie are aproape 400.000 de cazuri de Covid-19

Marea Britanie se apropie de 400.000 de cazuri de infectare cu Covid-19, însă a testat aproximativ 18 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT
Numărul de cazuri de Covid-19 din Marea Britanie este în creștere
Numărul de cazuri de Covid-19 din Marea Britanie este în creștere

Momentan, Marea Britanie este la aproximativ 4.000 de cazuri noi pe zi, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 4.422 de cazuri.

Britanicii testează zilnic aproximativ 200.000 de oameni, în condițiile în care mulți cetățeni se pot testa singuri acasă și pot trimite rezultatele prin poștă, la un laborator de specialitate.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!