News

Marea Britanie elimină testul Covid-19 pentru călătorii complet vaccinați. Când intră în vigoare măsura

Marea Britanie continuă să elimine din restricțiile pandemiei. Guvernul de la Londra a decis să elimine obligativitatea testului Covid-19 pentru călătorii complet vaccinați.
24.01.2022 | 23:29
Marea Britanie elimina testul Covid19 pentru calatorii complet vaccinati Cand intra in vigoare masura
ADVERTISEMENT

Marea Britanie continuă să relaxeze măsurile din pandemie. Ministrul transporturilor de la Londra a anunțat, luni, că, de luna viitoare, călătorii complet vaccinaţi care sosesc în Regat nu vor mai fi nevoiţi să facă un test Covid-19.

Anunțul lui Grant Shapps a fost primit cu brațele deschise de companiile aeriene. Măsura a fost luată în contextul în care guvernul îşi stabileşte planurile de a elimina restricţiile şi ”de a trăi cu virusul”, relatează Sky News.

ADVERTISEMENT

Persoanele complet vaccinate nu mai trebuie să efectueze test Covid-19 la sosirea în Marea Britanie

Conform prevederilor în vigoare, persoanele vaccinate care sosesc în Marea Britanie trebuie să facă un test COVID în decurs de 2 zile de la sosire.

”Am promis că nu vom menţine aceste măsuri în vigoare nicio zi mai mult decât este necesar şi acum mi se pare evident că testele la frontieră pentru călătorii vaccinaţi şi-au depăşit utilitatea”, a declarat Shapps în faţa Parlamentului.

ADVERTISEMENT

Astfel, călătorii care sunt complet vaccinați nu vor mai fi obligați să facă un test în ziua 8 după sosirea în Marea Britanie și nu vor trebui să se izoleze, a mai confirmat oficialul.

Măsura vine după ce directorii executivi ai celor mai mari companii aeriene din Marea Britanie au cerut guvernului să pună capăt restricțiilor de călătorie legate de coronavirus, din cauza impactului pe care acestea îl aveau asupra industriei călătoriilor.

ADVERTISEMENT

Șefii acestor companii au adus dovezi care indică faptul că varianta Omicron este în restrângere și au susținut că măsurile actuale au un ”efect limitat” în prevenirea răspândirii Covid-19.

Când intră în vigoare măsura de eliminare a testării

Conform sursei citate, măsura intră în vigoare de la ora 04.00 GMT pe 11 februarie. În mai puțin de 3 săptămâni, pasagerii care intră în UK şi care sunt complet vaccinaţi vor trebui doar să îşi verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerilor, a precizat Shapps.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea cu schema completă nu va include cerinţa de a fi făcută o doză suplimentară. Persoanele sub 18 ani sunt tratate ca pasageri complet vaccinaţi.

”Persoanele care nu se califică drept complet vaccinaţi nu vor mai trebui să se izoleze sau să facă un test în ziua 8.

Aceştia vor trebui în continuare să facă dovada unui test COVID-19 negativ înainte de a călători şi să facă un test PCR după sosirea în Marea Britanie”, a mai spus oficialul britanic.

ADVERTISEMENT