News

Marea Britanie impune obligativitatea purtării măștii în spațiile închise. Ce amenzi vor primi cei care nu respectă legea

24.07.2020 | 11:37
Marea Britanie impune obligativitatea purtarii mastii in spatiile inchise Ce amenzi vor primi cei care nu respecta legea
ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 24 iulie, Marea Britanie impune obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile închise, pe fondul pericolului Covid-19.

Asta înseamnă că în zone precum magazine, supermarketuri, bănci, mall-uri, stații de metrou, aeroporturi, oficii poștale sau alte zone închise, toți cetățenii trebuie să poarte mască.

ADVERTISEMENT

Cei care nu se conformează noilor reguli riscă să fie raportați forțelor de ordine, iar ulterior amendați, conform noilor reguli din perioada pandemiei.

Măștile devin obligatorii în Marea Britanie începând de vineri

În urma acestei decizii, cetățenii din Regat vor trebui să poarte măști și în cafenele şi restaurante de tipul take away, dar și în incinta băncilor, a confirmat ministrul securităţii, Brandon Lewis, citat de Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Oficialul din guvernul londonez a mai precizat că ”Măștile trebuie purtate în magazine, bănci și atunci când ridicați o comandă de mâncare, dar nu şi dacă rămâneți să luaţi masa la un restaurant. Cei care nu vor respecta regula riscă o amendă de până la 100 de lire sterline.

Când ești afară, când ești în aer curat, când te miști, evident că există o probabilitate mai redusă ca virusul să se transmită. Când te afli într-un mediu închis, cum ar fi transportul în comun, magazine și te afli într-un spațiu cu alte persoane, atunci este corect și potrivit să porți o mască”, a declarat Lewis, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Guvernul britanic ”recomandă ferm angajaților să ia în considerare utilizarea măștilor de protecție acolo unde este cazul”. De asemenea, în bănci sau în oficiile poștale și alte întreprinderi, angajații vor putea solicita oamenilor să înlăture masca pentru a putea fi identificați mai ușor.

Unde nu sunt obligatorii măștile

Oficialii din conducerea Regatului Unit al Marii Britanii mai anunță că nu va fi obligatoriu ca clienții să poarte măști sau acoperiri similare la sălile de coafor, în săli de sport, în restaurante și pub-uri sau cinematografe, în săli de concert sau teatre. De asemenea, copiii sub 11 ani și cei cu anumite dizabilități vor fi scutiți de la regulă.

ADVERTISEMENT

Începând de vineri, poliția va avea dreptul să se asigure că regulile în vigoare sunt respectate și cei care nu poartă mască se pot alege cu amenzi de până la 100 de lire sterline.

ADVERTISEMENT