News

Marea Britanie, în doliu național. Când va avea loc înmormântarea Prințului Philip și câte persoane participă

12.04.2021 | 08:42
Marea Britanie in doliu national Cand va avea loc inmormantarea Printului Philip si cate persoane participa
ADVERTISEMENT

Duminică, 11 aprilie, la două zile după ce Prințul Philip, Duce de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, s-a stins din viață, Marea Britanie a intrat într-o perioadă de doliu național. Aceasta se va încheia odată cu înmormântarea acestuia.

Evenimentul funeral, care va fi unul restrâns, va avea loc sâmbăta viitoare, pe 17 aprilie, după opt zile de doliu național. Ducele de Edinburgh a murit vineri, la vârsta de 99 de ani.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o zi, o slujbă specială de comemorare a ducelui a avut loc la Catedrala Canterbury. Ceremonia a fost condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, care va oficializa şi înmormântarea Prinţului Philip.

Marea Britanie, în doliu național. Când va avea loc înmormântarea prințului Philip și câte persoane participă

Funeraliile și procesiunea de înmormântare a Prințului Philip, Duce de Edinburgh, vor avea loc pe 17 aprilie, la Capela St. George de la Castelul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat sâmbătă Palatul Buckingham, anunță BBC.

ADVERTISEMENT

Până atunci, vor fi opt zile de doliu naţional. ”Va fi ceea ce este cunoscut sub numele de funeralii regale ceremoniale. Planurile pentru funeralii sunt în mare măsură în concordanţă cu propriile dorinţe ale ducelui de Edinburgh”, a anunţat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Casa Regală Britanică a anunțat că trupul prinţului Philip nu va fi expus, nu va exista o procesiune, publicul nu va avea acces, iar funeraliile vor avea loc exclusiv în perimetrul Palatului Windsor.

ADVERTISEMENT

Toate aceste planuri ale regalității au fost aprobate de regină. ”Deşi reprezintă un moment de tristeţe şi durere, zilele ce vor urma vor fi totodată o ocazie de a sărbători o viaţă remarcabilă”, a declarat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Câte persoane participă la înmormântarea prințului Philip. Premierul Boris Johnson nu va fi prezent

În prezent, trupul neînsuflețit al Ducelui de Edinburgh este depus în capela privată de la Castelul Windsor. Apoi, pe 17 aprilie, sicriul va fi transferat la Capela St George pentru slujba de înmormântare, care va începe cu un minut de reculegere la nivel naţional.

ADVERTISEMENT

La sfârşitul serviciului religios, ducele de Edinburgh va fi depus în cripta regală din capela St George. Sicriul va fi transportat la Intrarea de Stat a Castelului Windsor, înainte de a fi depus în capela St George.

Ceremonia de înmormântare a Prinţului Philip se va desfăşura conform restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, ceea ce înseamnă că doar 30 de persoane vor fi prezente la funeraliile de pe 17 aprilie.

Fiul cel mare al ducelui de Edinburgh şi totodată moştenitorul coroanei, prinţul Charles, dar şi alţi membri ai familiei regale vor participa la procesiunea care va însoţi sicriul prinţului Philip.

În schimb, premierul Boris Johnson a anunțat că nu va lua parte la eveniment, pentru a permite cât mai multor membri ai familiei să meargă.

Aflat în Statele Unite, Harry intenţionează să participe la ceremonie, dar soţia sa Meghan, care este însărcinată, nu va face deplasarea, la sfatul medicului său.

ADVERTISEMENT