ADVERTISEMENT
News

Marea Britanie intră în lockdown. Ce măsuri a anunțat premierul Boris Johnson

Autor: Robert Cristea | 31.10.2020 | 22:45
Marea Britanie intră în lockdown. Ce măsuri a anunțat premierul Boris Johnson
Sursa foto - hepta.ro

În ziua în care a depășit pragul de 1 milion de infectări, Marea Britanie a anunțat că va intra în lockdown toată luna noiembrie. Vestea a fost dată astăzi de premierul Boris Johnson.

ADVERTISEMENT

Restricțiile noi vor intra în vigoare joi, 5 noiembrie. Toată Europa se închide treptat. Franța, Germania, Austria și Belgia sunt ultimele țări care au precizat că vor reveni la carantină în luna noiembrie.

Printre măsurile anunțate de Boris Johnson se numără închiderea restaurantelor, barurilor, sălilor de sport și magazinelor care nu sunt considerate ”esențiale”.

Marea Britanie anunță lockdown. Boris Johnson vrea să salveze Craciunul

Foto: Hepta.ro
”Nu trebuie să lăsăm virusul să distrugă și mai mult viitorul copiilor noștri” – Boris Johnson.

Vor rămâne deschise școlile și universitățile. Nu se vor ține slujbe, dar lăcașele de cult rămân deschise pentru rugăciuni private. Premierul britanic și-a exprimat speranța că până la Craciun lucrurile se vor ameliora.

Veste importantă pentru pasionații de sport. Unul din cele mai tari campionate de fotbal din lume, Premier League, merge înainte.  Premierul a anunțat că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru nevoi urgente sau pentru puțină mișcare. Călătoriile în altă țară se fac doar dacă este o necesitate.

Marea Britanie este pe locul 4 la numărul total de cazuri dintre țările din Europa și pe locul 1 la decese. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21.915 de infectări noi. În urma acestui bilanț, Regatul Unit a trecut de pragul de 1 milion de cazuri de la începutul pandemiei. Au murit 46.555 de persoane, dintre care 326 în ultimele 24 de ore.
Foto: Hepta.ro
”Trebuie să oprim explozia din această toamnă,” a precizat sâmbătă, într-o conferință de presă, premierul Boris Johnson.
Franța a intrat de vineri în lockdown. Măsurile au fost anunțate de președintele Emmanuel Macron.
„Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise. (…) Nu cred în opoziţia dintre sănătate şi economie pe care vor să o instaureze unele persoane”, a adăugat Macron.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!