News

Marea Britanie, noi reguli stricte la accesul în Regat. Cetățenii care vor avea interzis la graniță

22.10.2020 | 08:20
Marea Britanie noi reguli stricte la accesul in Regat Cetatenii care vor avea interzis la granita
ADVERTISEMENT

La niciun an distanță de la ieșirea în mod oficial din Uniunea Europeană (UE), Marea Britanie impune o serie de reguli extrem de stricte privind accesul pe teritoriul său.

Astfel, de la 1 ianuarie 2021, în Regatul Unit nu vor mai putea pătrunde o serie de persoane care au probleme cu legea în țărilor lor din UE.

ADVERTISEMENT

Mai exact, Ministerul de Interne de la Londra a emis un ordin prin care cetățenilor cu antecedente penale le este interzis accesul în insulă.

Marea Britanie, noi reguli privind accesul în Regat

Anul 2021 vine cu noi reguli privind accesul în Marea Britanie. Aceste măsuri de ultim moment îi vizează pe cei care au avut probleme de ordin penal în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Cetăţenii Uniunii Europene care au antecedente penale nu vor putea intra în Marea Britanie, conform anunţului făcut de Ministerul de Interne britanic, scrie Mediafax.

Mai precis, persoanele condamnate la peste un an de închisoare vor fi respinse. Într-o primă fază, oficialii trebuiau să selecteze infractorii din UE care prezentau o reală  ameninţare.

ADVERTISEMENT

Regulile noi care intră în vigoare la 1 ianuarie

Sursa citată mai anunță că noile reguli vor intra în vigoare de la 1 ianuarie. Acestea au următoarele prevederi:

  • Orice cetăţean UE condamnat la cel puţin un an de închisoare va fi exclus
  • Cetăţenii UE care au comis orice infracţiune în ultimul an ar putea fi, de asemenea, interzişi
  • Cetăţenii UE ar putea fi interzişi, de asemenea, dacă au fost condamnaţi la mai puţin de un an de închisoare. Oficialii verifică istoricul penal complet şi natura activităţilor desfăşurate în Marea Britanie
  • Delincvenţii care nu au executat o pedeapsă cu închisoarea ar putea fi interzişi dacă există dovezi că sunt recidivişti, cauzează „vătămări grave” sau prezenţa lor în Marea Britanie nu este „favorabilă binelui public”
  • Persoanele implicate într-o căsătorie falsă ar putea fi interzise şi oricine încalcă reglementările vamale ar putea fi, de asemenea, respins
ADVERTISEMENT

Marea Britanie a ieșit oficial din Uniunea Europeană pe 1 februarie 2020. În urma acestei decizii istorice, blocul comunitar a rămas cu 27 de membri. Prin plecarea a 66 de milioane de locuitori, populaţia UE s-a redus la 446 de milioane, iar teritoriul Uniunii Europene s-a redus cu 5,5%.

În această perioadă Marea Britanie și Uniunea Europeană au negociat termenii viitoarei colaborări. Regatul Unit s-a supus între timp regulilor UE.

ADVERTISEMENT