News

Marea Britanie nu a raportat niciun deces provocat de COVID-19, pentru prima dată în ultimele zece luni

Pentru prima dată în aproape un an, Marea Britanie nu a mai înregistrat niciun deces provocat de COVID-19.
01.06.2021 | 21:54
Marea Britanie nu a raportat niciun deces provocat de COVID19 pentru prima data in ultimele zece luni
ADVERTISEMENT

Marea Britanie a anunțat în această zi că nu înregistrat niciun deces provocat de coronavirus. Este vorba despre prima astfel de reușită din martie 2020.

Marea Britanie, fără decese cauzate de COVID

Ultimele date anunțate de autoritățile din Regatul Unit arată că au fost raportate 3165 de noi infectări cu coronavirus, acestea fiind în creștere față de celelalte zile ale săptămânii acesteia, când cifrele nu au depășit peste 3000.

ADVERTISEMENT

Totuși, vestea că n-am fost înregistrat niciun deces provocat de noul coronavirus în Marea Britanie a provocat bucurie printre cetățeni, dar și printre autorități.

Trebuie luat în considerare faptul că decesele sunt, de obicei, mai puține la început de săptămână sau în weekend. De asemenea, având în vedere că statisticienii sunt liberi și a fost sărbătoare legală în Anglia, numărătoarea cazurilor și deceselor durează mai mult.

ADVERTISEMENT

Vaccinarea rămâne singura soluție

Morțile care vor fi raportate în ziua de marți vor fi înregistrate în zilele ce urmează. Chiar și așa, autoritățile s-au arătat foarte fericite de această informare, prin ei aflându-se secretarul de la Sănătate care anunțat că „este foarte fericit” să audă aceste vești foarte bune.

Vaccinarea este singura soluție pe care o avem la dispoziție, a mai transmis acesta, care îi îndeamnă pe oameni să meargă să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

„Vaccinurile funcționează clar – protejându-te pe tine, pe cei din jur și pe cei dragi”, a mai spus secretarul pentru Sănătate, Matt Hancock, conform BBC.

Totodată, oamenii din Marea Britanie sunt sfătuiți să nu renunțe la obiceiurile de curățare și deinfectare, a lor și a spațiilor în care trăiesc, în condițiile în care numărul de cazuri noi este în creștere continuă.

ADVERTISEMENT

„Dar, în ciuda acestei vești, fără îndoială, bune, știm că nu am bătut încă acest virus și, cu cazurile care continuă să crească, vă rog să vă amintiți (n. red. să vă dezinfectați) mâinile, fața, spațiul și lăsați să pătrundă aer curat în interior și, bineînțeles, asigurați-vă când puteți obține ambele doze”, a spus acesta.

Marea relaxare din Marea Britanie ar putea fi amânată

Tocmai din această cauză, marea relaxare din Marea Britanie, care a fost anunțată de premierul Borris Johnson pentru data de 21 iunie, ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

Mai mult, oamenii de știință din grupul Sage au transmis că eliminarea restricțiilor trebuie să fie amânată cu câteva săptămâni cel puțin, sau chiar cu o lună, pentru a se vaccina mai multe persoane.

ADVERTISEMENT