News

Marea Britanie nu scapă de restricții. Școlie rămân închise până în martie. Boris Johnson a făcut anunțul

27.01.2021 | 20:33
ADVERTISEMENT

De teama noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioase, potrivit specialiștilor, în comparație cu cele aflate până acum în circulație, autoritățile din Marea Britanie au decis ca acestea să rămână închisă pe toată durata iernii.

Potrivit premierului Boris Johnson, elevii ar putea reveni în bănci abia pe 8 martie, doar dacă obiectivele strategiei de vaccinare vor fi îndeplinite și se va constata, implicit, o îmbunătățire a situației epidemiologice a țării.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, însă, bilanțul deceselor provocate de Covid-19 a depășit pragul de 100.000 de decese din cauza COVID, iar Guvernul încearcă să accelereze procesul de imunizare a populației, în speranța că va reuși să reducă impactul celor mai recente mutații ale agentului patogen.

Marea Britanie nu redeschide școlile mai devreme de 8 martie

Sperăm că va fi sigur să începem redeschiderea școlilor de luni, 8 martie. Totul depinde de presiunea asupra serviciilor de sănătate.

ADVERTISEMENT

Nu vom menține restricțiile nici măcar cu o zi mai mult decât este necesar, dar trebuie să recunoaștem că relaxarea nu se produce prea curând”, a transmis Boris Johnson.

Odată redeschise școlile în condiții normale, nu este exclus ca alte restricții să fie la rândul lor relaxate treptat, dacă situația epidemiologică va permite acest lucru. Întoarcerea elevilor în bănci va reprezenta, însă, „primul semn de normalitate”, a mai spus premierul.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie se află în carantină generală de marți, 5 ianuarie, când școlile, pub-urile, restaurantele și magazinele non-esențiale au fost închise.

În plus, autoritățile au impus și restricții de circulație, în speranța că vor reuși să împiedice răspândirea noilor tulpini venite tocmai din America de Sud.

ADVERTISEMENT

Dacă ar fi fost luate măsuri „mai devreme și cu o mai mare strictețe”, cele 60.000 de decese din ultimele „patru sau cinci luni” ar fi putut fi reduse semnificativ, susține profesorul Neil Ferguson.

ADVERTISEMENT