News

Marea Britanie oprește raportarea zilnică a numărului de decese în urma Covid-19. Britanicii au găsit mari nereguli: „Putea să te lovească autobuzul și spuneau că ai murit de coronavirus”

18.07.2020 | 19:55
Marea Britanie opreste raportarea zilnica a numarului de decese in urma Covid19 Britanicii au gasit mari nereguli Putea sa te loveasca autobuzul si spuneau ca ai murit de coronavirus
ADVERTISEMENT

Marea Britanie a anunțat că va întrerupe raportarea zilnică a numărului de decese cauzate de Covid-19, după ce ar exista suspiciuni că bilanțurile anterioare au fost exagerate.

Guvernul de la Londra a cerut revizuirea modului de calcul al datelor oficiale, după ce mai mulți oameni de știință s-au plâns oficial că datele prezentate sunt eronate.

ADVERTISEMENT

Concret, autoritatea sanitară din Anglia ar fi prezentat rezultate distorsionate față de celelalte regiuni din Regatul Unit.

Marea Britanie oprește raportările zilnice în cazul deceselor de Covid-19

„În prezent decesele zilnice iau în considerare toate persoanele testate pozitiv la coronavirus şi decedate ulterior, fără o separare între data testării şi data decesului. Au existat afirmaţii că lipsa unei separări ar putea distorsiona numărul zilnic de decese. De aceea, întrerupem publicarea numărului zilnici până la rezolvare”, au transmis reprezentanții guvernului.

ADVERTISEMENT

Cu toate că oficial Marea Britanie are 45.000 de morți, guvernul britanic a avertizat că aceste cifre pot si irelevante atunci când se face o comparație între țări, tocmai din cauza faptului că nu există un standard în a contabiliza decesele.

De exemplu, germanii nu au luat niciodată în considerare decesele ca fiind cauzate de Covid-19, decât în situația în care plămânii au fost afectați iremediabil de această boală.

ADVERTISEMENT

În schimb, alte țări trec drept decese cauzate de Covid-19 orice persoană care era infectată cu SARS-CoV-2, chiar dacă boala a survenit dintr-un alt motiv.

Ministrul sănătății britanic, Matt Hancock, a cerut revizuirea rapoarterlor privind epidemia de Covid-19, în condițiile în care aceste rapoarte includ decesele unor pacienți vindecați de Covid-19 care au murit după trei luni „călcați de autobuz sau de infarct”.

ADVERTISEMENT

Puteam să fiu testat în februarie cu Covid-19, să îmi revin, după care să mă lovească autobuzul în iulie și apăream ca și deces Covid-19”, a explicat o sursă guvernamentală, pentru ziarele britanice.

Marea Britanie a înregistrat 294.066 cazuri de infectare cu Covid-19, în ultimele 24 de ore fiind identificate 827 de persoane pozitive. În total, au murit 45.273 de oameni, la o populație de peste 67 milioane de locuitori. Britanicii au efectuat peste 13 milioane de teste.

ADVERTISEMENT