News
notix pixel id

Marea Britanie, primele RAIDURI AERIENE în Irak

Marea Britanie a efectuat primele sale raiduri aeriene în Irak asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic (SI), a anunţat marţi ministrul apărării Michael Fallon, citat de France Presse....
30.09.2014 | 21:26
Marea Britanie, primele RAIDURI AERIENE în Irak

Marea Britanie a efectuat primele sale raiduri aeriene în Irak asupra unor poziţii ale grupării Statul Islamic (SI), a anunţat marţi ministrul apărării Michael Fallon, citat de France Presse.

Două bombardiere de vânătoare Tornado au distrus un post de artilerie şi un vehicul echipat cu o mitralieră de calibru greu, a afirmat înaltul responsabil. Aceste două atacuri “de precizie” au fost un “succes”, a adăugat ministrul, care nu a precizat când au avut loc atacurile şi nici localizarea lor exactă.

Cele două avioane de luptă efectuau zboruri de recunoaştere în momentul în care li s-a cerut să sprijine trupe kurde care încercau să reziste unui atac al jihadiştilor SI în nord-vestul Irakului.

Aceste atacuri sunt primele de când Marea Britanie s-a alăturat vineri coaliţiei militare internaţionale după adoptarea de către Parlamentul de la Londra a unei moţiuni guvernamentale ce autorizează efectuarea de raiduri aeriene în Irak.

Şase aparate Tornado ale Royal Air Force, bazate în Cipru, erau angajate deja de mai multe săptămâni în Irak în misiuni de recunoaştere. Începând de vineri, ele au efectuat mai multe zboruri, echipate cu bombe cu sistem de ghidaj laser şi rachete, dar fără a deschide focul.

sursa: romaniatv.net

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri