Marea Britanie, start joc la vaccinarea anti COVID-19! 7 decembrie începe campania

Alexandru Năstase   
în HotNews
29/11/2020, 10:42
Marea Britanie, start joc la vaccinarea anti COVID-19! 7 decembrie începe campania
Vaccinarea rămâne rezervată țărilor bogate/ Sursa foto - hepta.ro

Marea Britanie se apropie de start joc la vaccinarea anti COVID-19! Conform presei din insulă englezii vor începe de săptămâna viitoare această campanie. O vor face cu vaccinul pentru coronavirus dezvoltat de Pfizer şi BioNTech.

Livrările vor începe în câteva ore de la autorizarea acestuia. Jurnaliștii scriu că primele imunizări vor avea loc începând chiar cu 7 decembrie.

De asemenea, premierul Boris Johnson l-a numit pe Nadhim Zahawi, în prezent viceministru pentru afaceri, drept ministru responsabil cu distribuirea vaccinurilor pentru Covid-19.

Marea Britanie începe campania de vaccinare anti COVID-19!

Marea Britanie a anunţat, pe 20 noiembrie, că a solicitat oficial autorităţii sale de reglementare medicală, Agenţia de reglementare a medicamentelor şi produselor medicale (MHRA), să evalueze adecvarea vaccinului Pfizer-BioNTech pentru Covid-19.

Aceasta a fost, de altfel, primul pas pentru  distribuirea vaccinului în afara Statelor Unite. Despre aceste transporturi FANATIK a scris totul chiar AICI.

Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95% în prevenirea răspândirii virusului care a ucis peste 1,4 milioane de oameni din întreaga lume şi a devastat economia globală.

Totodată, Guvernul a cerut autorităţii de reglementare să evalueze vaccinul pentru Covid-19 al AstraZeneca, pentru o posibilă autorizare.

Executivul de la Londra a contractat 100 de milioane de doze de vaccin dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi a vizat ca acesta să fie distribuit înainte de Crăciun.

Conform presei, în acest moment, Marea Britanie pregătește ultimele detalii pentru a putea demara această campanie, una așteptată de luni de zile.

 

 

Închide ×