News

”Marea de la Munte”. Stațiunea din România aflată la 900 de metri altitudine care fascinează toți turiștii care ajung acolo

03.07.2019 | 14:18
Tot mai mulți turiști caută destinații de vacanță unde să aibă parte de munte, dar și de... mare Sursa foto: Facebook

Tot mai mulți turiștii încearcă să plece într-o vacanță unde să aibă și mare și munte. Iată că un astfel de loc se găsește și în țara noastră. Este vorba de Colibița, din Bistrița-Năsăud. Stațiunea Colibița se află în satul cu același nume din comuna Bistrița Bârgăului și a devenit punctul de atracție pentru turiștii de pretutindeni.

Stațiunea Colobița, între munte și mare, la 900 de metri altitudine

Colibița este o destinație de vacanță ideală pentru turiștii care iubesc muntele, dar și marea. Turiștii se pot relaxa la plajă, sub umbrele, pe nisip și pot admira munții care se văd în zare. Proprietarii pensiunilor din Colibița au amenajat plaje artificiale la malul lacului, iar șezlongul este gratuit pentru fiecare turist cazat aici.

Localitatea Colibița este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani. Turiștii care ajung în această zonă pot face excursii și drumeții la izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane până la Vârful Bistricioru, ciclicm montan, alpinism sau pescuit. În plus, turiștii mai pot vizita Castelul Dracula aflat lângă Pasul Tihuța. Ca să ajungi la Lacul Colibița trebuie să străbați drumul care șerpuiește dincolo de Bistrița Bârgăului către o zonă sălbatică, dar frumoasă. Abia când apare în față barajul de acumulare ai ajuns la ”marea de la munte”.

Peisajul îți taie respirația: munți, aer curat și lac răcoros. Ce îți poți dori mai mult? Și unde mai pui că aici poți face și plajă. Și uite așa îmbini muntele cu marea. Lacul de acumulare atrage numeroși turiști datorită proprietăților curative ale aerului. Aerul este curat și bogat în ozon și acest lucru poate fi benefic persoanelor care suferă de tuberculoză. Stațiunea Colibița oferă și un ștrand care îmbină farmecul aparte și liniștea din zonă.

Stațiunea Colibița, între munte și mare
Tot mai mulți turiști caută destinații de vacanță unde să aibă parte de munte, dar și de… mare
Sursa foto: Facebook

Ce spun legendele despre satul Colibița

Legendele spun că satul Colibița, din Bistrița-Năsăud există încă din 1850. La vremea respectivă satul avea doar 14 locuitori care își duceau traiul din tăiatul lemnelor. Tăietorii erau nevoiți să facă un drum lung și anevoios până la târgul din Mureșenii Bârgăului. Drumul a apărut abia în anul 1869 odată cu apariția Bisericii din localitate.

Un tâmplar neamț a intuit potențialul turistic al zonei. Asta se întâmpla în anul 1918. Tâmplarul a construit câteva case de vacanță pentru sașii care trăiau în Bistrița. În anul 1979 a fost amenajat lacul de acumulare ceea ce a dus la strămutarea satului în apropiere, în localitatea Mita. Pentru că lacul ”a luat naștere” pe vatra fostului sat a luat numele localității.

Legendele mai spun că pe fundul lacului se află case scufundate și biserica veche din Colibița. Se spune că în momentul în care nivelul apeI scade se poate vedea crucea de pe acoperișul bisericii. Sătenii mai spun că lacul este blestemat și că în fiecare an își ia tributul, luând viața unei ființe omenești.

 

 

 

 

Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!