Sport

Marea dorință a lui Andrea Compagno, golgheterul FCSB. Interviu în Gazzetta dello Sport: „Visez să joc în Serie A”

Andrea Compagno (26 de ani), golgheterul FCSB, a oferit un interviu pentru Gazzetta dello Sport, în care a dezvăluit de ce nu a reușit să se impună în fotbalul italian.
27.02.2023 | 21:34
Marea dorinta a lui Andrea Compagno golgheterul FCSB Interviu in Gazzetta dello Sport Visez sa joc in Serie A
1,5 milioane de euro a plătit FCSB lui Adrian Mititelu pentru transferul lui Andrea Compagno. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrea Compagno a pierdut primul loc în clasamentul golgheterilor în detrimentul lui Marko Dugandzic, însă atacantul a atras atenția presei din Italia.

Andrea Compagno, explicații pentru eșecul său în fotbalul italian: „Nu puteam să dau 100%”

O enigmă pentru italieni înainte să ajungă în România, adus din San Marino, Andrea Compagno a oferit un interviu pentru jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Cu 14 goluri în 23 de meciuri, Compagno are cu două reușite mai puțin decât pe Marko Dugandzic, fiind evaluat conform Transfermarkt la 1,4 milioane de euro.

Atacantul în vârstă de 26 de ani născut la Palermo a vorbit sincer despre ștearsa sa carieră în fotbalul italian: „Timp de mai mulți ani am avut probleme la genunchi cu cartilajul. Nu este o scuză, însă nu puteam să dau 100%. Acum am renăscut”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu s-a gândit niciodată să renunțe la ceea ce iubește mai mult pe lume: „Am simțit că viitorul meu este fotbalul, iar acum nu vreau să mă mai opresc și doar să mă bucur”.

Andrea Compagno visează cu ochii deschiși la Serie A: „Am fost ales cel mai bun fotbalist străin din campionat”

Andrea Compagno și-a relansat cariera la FC U Craiova 1948 și FCSB, iar vârful are un obiectiv măreț: „Visez să joc în Serie A și să câștig titlul cu Steaua (n.r – FCSB)”.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul recunoaște că venirea în România a fost cea mai bună decizie din carieră, iar destinul său fotbalistic putea fi cu totul altul: „Așa cum cântă Gianni Morandi: ‘Unul dintr-o mie reușește’. Eu sunt unul dintre aceia. Aș fi putut să mă înscriu la universitate și să încerc un alt job, dar mereu m-am gândit la fotbal.

Mulți dintre foștii mei colegi au renunțat, însă eu nu am făcut-o. Plecarea în străinătate a fost excelentă pentru mine. Anul trecut am fost ales cel mai bun fotbalist străin din campionat”, a mai spus Compagno pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

În total, Andrea Compagno a reușit în doi ani în România să marcheze 36 de goluri în 82 de partide, oferind și cinci pase decisive. Italianul mai are contract cu FCSB până în vara lui 2024, iar vicecampioana României are opțiune de prelungire pentru încă doi ani.


  • Cota BETANO pentru FSCB: 1,50 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Petrolul Ploiești

ADVERTISEMENT