Fotbal intern

Marea manipulare: tot Ionuț Negoiță controlează Dinamo! Pablo Cortacero este „noul coafor” Drăghia. Documente exclusive! Investigație Fanatik

01.12.2020 | 20:55
Dovada că tot Ionuț Negoiță controlează Dinamo! Pablo Cortacero e „noul coafor” Drăghia. Documente exclusive
ADVERTISEMENT

FANATIK a întreprins o amplă investigație, iar concluzia uluitoare, bazată pe documente oficiale, este că Ionuț Negoiță este cel care controlează în continuare Dinamo! Iar asta deși șeful de la Rin nu mai apare în prim-plan… Dar exact asta și-a dorit Negoiță, planul pus la cale având drept finalitate dorința ca numele de Negoiță să nu fie asociat într-un final cu falimentul sau chiar dispariția unui club istoric. FANATIK a investigat modul în care noul „patron”, Pablo Cortacero a ajuns acționarul unic al firmei „Lotus”, spaniolul devenind de fapt „noul coafor” Drăghia, ultimul fiind și el doar o săgeată trimisă la înaintare de Negoiță în mai 2018.

Documentele prezentate mai jos arată cât se poate de clar modul perfid în care s-a făcut „vânzarea” lui Dinamo, Cortacero fiind în acest moment un administrator care nu poate face niciun pas, nu poate întreprinde nimic, fără acordul fostului vânzător! FANATIK a aflat despre o mențiune specificată clar în Registrul Acționarilor, atenție – nu și în Registrul Comerțului!, condiție impusă de Negoiță și ascunsă de ochii prea multor „curioși”.

ADVERTISEMENT

Ionuț Negoiță este cel care controlează și acum toate acțiunile lui Lotus, adică 72,87 la sută din CS Dinamo 1948 SA. Primul pas al manevrei: cooptarea lui Cortacero în Lotus prin majorare de capital social, nu prin cesiune

Ionuț Negoiță a ieșit din prim-plan ca patron la Dinamo pe 13 august 2020, atunci când a anunțat că i-a vândut echipa lui Pablo Cortacero, reprezentantul firmei Benel International.

Ionuț Negoiță părăsise, scriptic, „funcția” de patron la Dinamo în mai 2018, când și-a mutat acțiunile sale de la SC Dinamo 1948 SA pe firma Lotus Perfect Products SRL, avându-l drept unic acționar pe George Drăghia, supranumit și „omul cu coaforul de la Rin”. FANATIK a dezvăluit toate detaliile acelei tranzacții dubioase la vremea respectivă, cazul făcând valuri și în emisiunile de specialitate.

ADVERTISEMENT

Ca să-i predea, aparent, „hățurile” spaniolului Cortacero, Negoiță a apelat la „prietenul” său George Drăghia, unic asociat la Lotus Perfect Products SRL, societate care deține 72,87 la sută din acțiunile lui SC Dinamo 1948 SA. Nu s-a apelat însă la o cesiune de acțiuni între Lotus și Cortacero, cum ar fi fost normal, ci la o majorare de capital social.

FANATIK a intrat în posesia actelor acestei măriri de capital a firmei Lotus Perfect Products SRL, publicată în Monitorul Oficial, decizia având data de 13 august 2020.

ADVERTISEMENT
Primul pas: cooptarea lui Cortacero în Lotus prin majorare de capital social, nu prin cesiune

Cum se observă în facsimilul de mai sus, capitalul social al societății Lotus a fost majorat de la 200 la 2.200 de lei, grație viramentului bancar de 2000 de lei (400 de euro!) al lui Pablo Cortacero, care devenea astfel asociat cu Drăghia la „coaforul de la Rin”. În urma acestei majorări de capital, ajuns acum la 2.200 de lei (adică 220 de părți sociale a câte 10 lei fiecare), George Drăghia rămânea cu doar 9 la sută din acțiunile Lotus, iar spaniolul Cortacero, care e numit și administrator pe o perioadă de 3 ani, devenea majoritar al Lotus cu 91 la sută! (vezi facsimilul de mai jos)

În primă fază, Cortacero avea 91 la sută din acțiunile Lotus, ca urmare a majorării capitalului social

Pasul doi al manevrei: Pablo Cortacero devine asociat unic la firma Lotus, plătind fabuloasa sumă de 200 de lei!

La acel moment (13 august 2020), Pablo Cortacero deținea 91 la sută din acțiunile firmei Lotus Perfect Products SRL, acționarul majoritar de la SC Dinamo 1948 SA! Peste numai câteva zile, la începutul lunii septembrie, contra sumei modice de 200 de lei (!!!), Pablo Cortacero achiziționa și cele 9 la sută acțiuni de la Drăghia și devenea asociat unic al societății Lotus Perfect Products SRL! Lotus, care deține 72,87 la sută din SC Dinamo 1948 SA, proprietarul echipei de fotbal din Liga 1.

ADVERTISEMENT
acte dinamo
Pablo Cortacero devine asociat unic al Lotus Perfect Products SRL după ce cumpără cu 200 de lei cele 9 la sută acțiuni ale lui George Drăghia, ultimul retrăgându-se definitiv din firmă!

Pasul trei al manevrei: mențiunea camuflată care schimbă totul! Apare doar în Registrul Acționarilor, nu și în Registrul Comerțului

Acest extras din Monitorul Oficial, din 02.09.2020, oficializează hotărârea luată de cei doi asociați, Pablo Cortacero și George Drăghia. Ultimul încasează fabuloasa sumă de 200 de lei pentru cele 20 de părți sociale pe care le mai avea la Lotus, se retrage în plină glorie din „coafor”, iar Fernandez Cortacero Pablo Manuel devine asociat unic! Ai crede, firesc, că spaniolul e noul patron al lui Dinamo, nu-i așa?! Dar, nu! Nu este!!!

Documentele descoperite de FANATIK spun altceva… Hotărârea din 02.09.2020 a celor doi foști co-acționari, Cortacero și Drăghia, apare updatată și în Registrul Acționarilor, nu și la Registrul Comerțului! De ce oare?

acte dinamo
Mențiunea prin care Cortacero nu poate înstrăina nicio acțiune de la Lotus fără acordul vânzătorului. Se regăsește, în mod ciudat, doar în Registrul Acționarilor!

Acest document cu număr de intrare 128, din 2 septembrie 2020, are la final o menține extrem de interesantă: Acțiunile SC LOTUS PERFECT PRODUCTS SRL, menționate la punctul 1 din prezentul, au interdicție de înstrăinare, cu excepția cazului în care există acordul prealabil al fostului vânzător și sunt ipotecate în A.E.G.R.M. cu avizul nr. 2018-00050023209872-PEL, scrie negru pe alb în actul de mai sus, semnat de Constantin Eftimescu, președintele pe atunci al CA al SC Dinamo 1948 SA, dar și omul care, de doar câteva zile, a fost reinstalat în fruntea Consiliului de Administrație! Cam prea multe coincidențe, nu?

Documentele oficiale demonstrează că tot Ionuț Negoiță controlează din umbră Dinamo! Spaniolul Cortacero nu poate lua nicio decizie majoră fără acordul șefului de la Rin

FANATIK a mers cu investigația până la capăt, pentru a vedea cum arată ipoteca mobiliară 2018-00050023209872-PEL și cine este în spatele contractului de ipotecă semnat pe 16 mai 2018! Surpriză: Ionuț Negoiță! Chiar el, patronul de ieri al lui Dinamo, de azi, de… Haideți să vedem ce ne spun actele!

acte dinamo
Ipoteca mobiliară din mai 2018, prin care Ionuț Negoiță, în calitate de creditor, își muta acțiunile sale de la SC Dinamo 1948 SA pe firma Lotus Perfect Products SRL

Deci, pe 16 mai 2018, ora 13:35, Ionuț Negoiță își mută pachetul de acțiuni, în număr de 38104100, de la SC Dinamo 1948 SA pe firma Lotus Perfect Products SRL, cu sediul la etajul 2 de la Rin. A fost celebra manevră deconspirată de FANATIK, prin care Negoiță, ajutat de complicele său George Drăghia, a înființat faimoasa firmă care vinde mături și crește cămile, pentru a-i achita fostului președinte Nicolae Badea datoria istorică de 2.000.000 de euro!

Și aici vine bomba: acest contract de ipotecă este în continuare valabil, până în 16 mai 2023 sau până când lui Negoiță i se plătește creanța din partea firmei Lotus Perfect Products SRL, deținută acum, oficial, de Pablo Cortacero. Mai pe românește, acțiunile de la SC Dinamo 1948 SA, acele 72,87 la sută (pachetul majoritar) deținute de Lotus, sunt controlate, urmare a creanței de 2.000.000 de euro, tot de Ionuț Negoiță! Spaniolii nu pot face nicio mișcare importantă fără să-l întrebe pe șeful din umbră, Negoiță!

Pablo Cortacero nu este altceva – vorbind pe acte, nu pe impresii! – decât un alt George Drăghia. Sau, cum glumeau angajații de pe holurile de la „Rin”, lanțul lui Negoiță nu mai e acum până la coaforul de la etajul doi, ci a ajuns până hăt-departe, în Spania, la don Pablo.

Spaniolul băgat la înaintare de Negoiță, cel puțin așa reiese din documente, pentru ca „pianistul de la Rin” să nu-și asocieze deloc în ochii opiniei publice numele și reputația cu ceea ce va deveni, probabil, falimentul răsunător al lui SC Dinamo 1948 SA! Și dispariția unei echipe și a unui brand istoric! Cea mai mare perdea de fum aruncată vreodată peste tot fotbalul românesc…

ADVERTISEMENT