Sport

Marea nemulțumire a lui Nicolae Dică după debutul României în preliminariile Euro 2024: „Aţi văzut cum e Germania, dacă poate, îți dă 10”

Care este marea nemulțumire a lui Nicolae Dică după primul meci al României din preliminariile Euro 2024. Fostul internațional a dat exemplu naționala Germaniei.
27.03.2023 | 12:16
Marea nemultumire a lui Nicolae Dica dupa debutul Romaniei in preliminariile Euro 2024 Ati vazut cum e Germania daca poate iti da 10
Marea nemulțumire a lui Nicolae Dică după debutul României în preliminariile Euro 2024. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Marea nemulțumire a lui Nicolae Dică a început să prindă contur după ce România a făcut 2-0 pe tabelă în meciul cu Andorra din preliminariile Euro 2024. Antrenorul celor de la CS Mioveni este convins că selecționata lui Edi Iordănescu trebuia să înscrie mai mult, însă scorul a rămas neschimbat după golul marcat de Alibec în minutul 50.

Marea nemulțumire a lui Nicolae Dică după Andorra – România 0-2 în preliminariile Euro 2024: „Nu a fost prea ok”

România a debutat cu dreptul în preliminariile Euro 2024 cu o victorie în Andorra, scor 0-2. Golurile succesului au fost marcat de Dennis Man în minutul 35 și Dennis Alibec în startul reprizei secunde. Din minutul 61, gazdele au evoluat în inferioritate numerică după ce Rebes a văzut cartonașul roșu.

ADVERTISEMENT

Totuși, tabela a rămas blocată până la finalul partidei. Nicolae Dică a remarcat începutul timorat de meci al „tricolorilor” și a precizat că selecționata lui Edi Iordănescu trebuia să forțeze înscrierea mai multor goluri. „Trebuie să încerci să îi motivezi cât mai mult pe jucători. Au avut un trac de început. S-au apărat cu toți jucătorii și era clar că e greu să marchezi împotriva lor.

Jucătorii noștri au încercat totul. De acolo a început după golul lui Man să joace mai bine. Ce nu a fost prea ok faptul că parcă după ce au făcut 2-0 te așteptai să dea mai multe goluri, să îşi dorească mai mult, să reușim să marcăm multe goluri”, a declarat Nicolae Dică, potrivit Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Nicolae Dică vrea o echipă națională mai ofensivă în preliminariile Euro 2024: „Eu aşa văd lucrurile”

Nicolae Dică este convins că România putea face mai mult din punct de vedere ofensiv în meciul de debut cu Andorra. Fostul antrenor de la FCSB a dat-o exemplu pe Germania, recunoscută pentru victoriile la scor. „Aţi văzut cum e Germania, dacă poate să dea 10, dă 10.

Noi puteam să atacăm mai mult, părerea mea! Îmi doream că jucătorii de atac să dea mai multe goluri, să aibă realizări pentru ce urmează. Acum nu putem să spunem că am câştigat cu Andorra si gata, nu ştiu.

ADVERTISEMENT

Eu aşa văd lucrurile. Trebuie mereu să te duci peste adversar, să nu ai teama asta că primeşti gol. Iar echipele româneşti au problema asta!”, a mai spus Nicolae Dică.

Reproșul lui Panduru pentru Denis Alibec, după meciul de debut al României în preliminariile Euro 2024: „Bătaie de joc”

Basarab Panduru a avut doar cuvinte de laudă pentru Denis Alibec după evoluția din partida Andorra – România 0-2. Totuși, fostul mare internațional i-a reproșat o fază petrecută în preajma porții adverse când atacantul Farului a ales să joace mingea cu călcâiul și nu a dat la poartă.

ADVERTISEMENT

„Mie mi-a plăcut de Alibec. Nu ştiu ce putea să facă mai mult? Nu mi-a plăcut că a venit o minge şi, în loc să dea cu stângul la poartă, încearcă să dea cu călcâiul. Bătaie de joc. Este singurul lucru care nu mi-a plăcut.

Eu nu cred că Alibec este număr nouă. El joacă, mai degrabă, mai retras. Sau în partea dreaptă, dacă vrei în 4-3-3, ca să nu vină înapoi. Să şi-o pună pe stângul. Probabil, când o să vină Puşcaş, el o să fie număr nouă. Nu e titular mereu la Pisa, pentru că au mulţi jucători. Puşcaş parcă e mai „nouar” decât Alibec”, a spus și Basarab Panduru.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,26 este cota pentru „total goluri Belarus: peste 0,5” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT