Fotbal intern

Nicolae Dică schimbă pentru Dinamo – FCSB: Moruțan în spatele lui Gnohere!

08.11.2018 | 21:35
Nicolae Dica schimba pentru Dinamo  FCSB Morutan in spatele lui Gnohere

Olimpiu Moruțan a intrat foarte bine la pauza meciului cu Astra Giurgiu și ar putea fi marea surpriză a lui Nicolae Dică pentru Derby de România, Dinamo – FCSB, de duminică, 11 noiembrie, ora 21:00, Arena Națională.

Perla de zeci de milioane a lui Gigi Becali a contribuit decisiv la 3 puncte contra echipei lui Gigi Mulțescu. Olimpiu Moruțan l-a înlocuit pe Florinel Coman, de nerecunoscut în prima repriză, iar jucătorul pe care Becali vrea să ia peste 100 de milioane de euro a impresionat.

Olimpiu Moruțan, titular în spatele lui Harlem Gnohere în Dinamo – FCSB?!

Moruțan a făcut contra Astrei Giurgiu ceea ce știe cel mai bine. A driblat, a împins mereu jocul spre poarta lui Lazar, a scos penalty-ul pe care l-a transformat Gnohere și cu care FCSB a câștigat meciul. Cei doi, Moruțan și Gnohere, s-ar putea regăsi din primul minut pe teren și contra roș-albilor lui Mircea Rednic.

Aceasta ar fi marea surpriză la care se gândește Nicolae Dică pentru derby-ul de duminică seara, la această mișcare contribuind foarte mult și declarațiile din urmă cu câteva zile ale patronului. De fapt Gigi Becali își dorește de mai mult timp să fie Moruțan titular, influențat poate și de aprecierile unuia dintre sfătuitorii săi, Ilie Dumitrescu, dar puștiul era ieșit din formă în ultimul timp.

Gigi Becali îl trimite iar pe Florinel Coman pe bancă! „Pe Moruțan l-am luat să dribleze”

Îmi pare bine că Moruțan și-a revenit. I-am transmis prin impresar să joace ce știe el. Moruțan al meu nu mai dribla, îi era frică. Eu l-am luat să dribleze, nu să paseze. Iar pe Florinel Coman nu pot să-l recunosc. Cum să uiți fotbalul? E altul, nu știu ce e cu el”, a fost declarația lui Gigi Becali imediat după FCSB – Astra 1-0.

Se poate spune că patronul a trasat o sarcină încă de la începutul săptămânii derby-ului. Dar la fel de adevărat este că și Dică a discutat cu Becali zilele trecute și i-a transmis că Moruțan este într-o revenire evidentă de formă și ar trebui băgat să joace meci de meci.

Defensiva e improvizată, dar revine Planic!

Oamenii cu care Dică va ataca pe Dinamo sunt Man, Moruțan, Florin Tănase și Harlem Gnohere. E greu de crezut că ar putea apare alte surprize în această zonă, decât dacă nu există vreo problemă medicală în zilele următoare sau vreo „inspirație” de ultim moment.

Harlem Gnohere așteaptă pasele lui Moruțan ca să-i dea gol lui Rednic în Dinamo - FCSB
Harlem Gnohere așteaptă pasele lui Moruțan ca să-i dea gol lui Rednic în Dinamo – FCSB

Mijlocașii defensivi par să fie Nedelcu și Filipe Teixeira, la fel ca și împotriva Astrei. Cum se apără Dică în fața lui Rednic? FANATIK.RO a scris despre situația accidentaților de la roș-albaștri, la reveniri fiind trecuți Bogdan Planic și Alexandru Stan, deși niciunul nu este apt sută la sută. Bălașa nu a primit încă acceptul doctorilor, deși fizic nu mai are nicio problemă și Dică era optimist la un moment dat că-l va titulariza cu Dinamo.

Inclusiv Momcilovici are șanse să prindă lotul, dar el vine după o pauză de aproape trei luni. În aceste condiții, defensiva improvizată a FCSB-ului va fi formată din Benzar, Planic, Filip și Stan. Cu Bălgrădean între buturi.