Sport

Marea surpriză a lui Edi Iordănescu pentru meciul Finlanda – România: Deian Sorescu va fi titular! Exclusiv

Edi Iordănescu pregătește o mare surpriză pentru meciul cu Finlanda din grupele Nations League, urmând să îl titularizeze pe Deian Sorescu.
21.09.2022 | 22:03
Marea surpriza a lui Edi Iordanescu pentru meciul Finlanda  Romania Deian Sorescu va fi titular Exclusiv
Titularizarea lui Deian Sorescu, marea surpriză a lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Finlanda. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Deian Sorescu va fi forțat de selecționer să fie titular împotriva nordicilor, el fiind un jucător polivalent.

Titularizarea lui Deian Sorescu, marea surpriză a lui Edi Iordănescu pentru meciul cu Finlanda

Edi Iordănescu pregătește în cele mai mici detalii meciul cu Finlanda, iar printre suprizele pe care selecționerul le pregătește se numără și titularizarea fostului dinamovist Deian Sorescu.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu e foarte mulțumit de modul cum acesta s-a prezentat la antrenamente și a hotărât să îl titularizeze la Helsinki. Nu s-a decis încă dacă îl va folosi la mijlocul terenului sau pe postul de fundaș dreapta, o hotărâre definitivă urmând a lua după antrenamentul oficial de joi seara.

În acest sezon, Deian Sorescu a strâns 6 partide în toate competițiile pentru Rakow, reușind să înscrie un gol în campionatul Poloniei.

ADVERTISEMENT

Vestea proastă vine însă de la Nicușor Stanciu. Acesta nu a putut fi recuperat pentru meciul cu nordicii și nu va face parte din lot, sperându-se să devină apt pentru partida de luni cu Bosnia & Herțegovina. FANATIK a dezvăluit în urmă cu o săptămână problema medicală a mijlocașului naționalei, precum și discuția pe care a avut-o cu selecționerul.

Mai mult ca sigur, Florin Tănase va fi folosit în locul lui Stanciu la mijlocul terenului. Cu o evoluție foarte bună în ultimele meciuri de campionat, Denis Alibec și-a asigurat și el postul de titular în avanposturi, urmând a fi utilizat ca vârf împins.

ADVERTISEMENT
  • 1.800.000 de euro este cota de piață a lui Deian Sorescu, sumă conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Ionuț Radu, urmașul lui Florin Niță în poarta naționalei României

FANATIK a dezvăluit în urmă cu o săptămână că Florin Niță nu va fi convocat și că Ionuț Radu este alesul pentru postul de titular în poarta „tricolorilor”.

ADVERTISEMENT

Portarul lui Cremonese are șansa de a debuta pentru naționala mare a României, acesta fiind cel mai mare vis al său. În actualul sezon, Ionuț Radu a jucat a apărat în 8 meciuri pentru nou-promovata în Serie A, reușind să facă un meci mare împotriva lui AS Roma.

„Niţă ne-a ajutat, a fost declarat jucătorul anului pe bună dreptate. Trebuie să îşi rezolve situaţia de la club.

Şansa este că avem în spate doi portari foarte tineri, Moldovan şi Târnovanu, care cred că au viitor frumos în tricoul echipei naţional. Și bineînțeles Radu!”, a declarat selecționerul Edi Iordănescu.

Ionuț Radu încă este jucătorul lui Inter Milano, vicecampioana Italiei lăsându-l la Cremonese sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Totuși, Helmut Duckadam nu și-ar dori ca Ionuț Radu să fie titularul „tricolorilor”, ci îl cere pe Horațiu Moldovan, portarul Rapidului: „L-aș alege titular pe Moldovan.

Târnovanu a avut meciuri foarte bune, dar a scăzut în ultimele etape. E un portar de viitor, îl ajută și echipa, are de apărat destul de mult la echipa sa”.

  • 3.500.000 de euro este cota de piață a lui Ionuț Radu, conform transfermarkt.com
  • 1.200.000 de euro este cota de piață a lui Horațiu Moldovan, conform transfermarkt.com

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru „2 solist” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT