Dan Șucu a devenit noul acționar majoritar al lui Genoa în cursul zilei de miercuri, 18 decembrie și a provocat un val de reacții în rândul oamenilor implicați în fotbalul românesc, dar și în rândul suporterilor. Un fost președinte al Rapidului se teme că odată cu mutarea la clubul italian, Dan Șucu nu ar mai investi la fel de mult în formația alb-vișinie.
Grigore Sichitiu, fostul conducător al Rapidului anilor ’90, susține că Rapidul ar putea avea de suferit de pe urma preluării lui Dan Șucu a pachetului majoritar de acțiuni al clubului italian Genoa.
Există riscul ca omul de afaceri, care deține una dintre cele mai importante firme de mobilă din România, să nu mai dețină astfel resursele necesare și pentru a se implica la echipa sa de lângă Podul Grant, potrivit fostului oficial rapidist.
“Contează în primul și în primul rând stabilitatea clubului. Felicitări lui Șucu că a dat stabilitate clubului și el a vândut de 7-8 milioane din jucători, dar acum prin faptul că s-a băgat ca patron la Genoa, nu știu cât îi mai rămân resurse pentru Rapid…
Nu există patron în Europa care să câștige bani la fotbal! Toată lumea bagă bani!”, a declarat Grigore Sichitiu, în direct la podcastul Suflet de rapidist, moderat de faimosul atacant din Giulești, Robert Niță.
Genoa, clubul preluat de Dan Șucu, este mai scump chiar și decât întreaga națională a României. Valoarea totală a lotului echipei genoveze este de 144.600.000 de euro, față de cea a lotului tricolor, cotat de specialiștii de la Transfermarkt la 104.200.000 de euro.
Amintindu-și de perioada de glorie a Rapidului, cu precădere cea din a doua jumătate anilor ’90 și prima parte a anilor 2000, Grigore Sichitiu a comparat modelul de succes de atunci al echipei secunde cu ce ar putea modela Dan Șucu și în prezent la formația din Giulești.
“Noi aveam echipa a doua care juca în Divizia C, unde au crescut Bratu, Ghioane, Grigore și mulți alții… Deci acolo erau jucătorii care veneau și făceau pregătire cu echipa întâi fără să joace o dată.
Dar două – trei antrenamente le făceau pe săptămână cu echipa întâi, ca să simtă, să nu li se pară când vin: ‘aoleu, unde am ajuns…’
Jucau la Divizia C că erau toți tineri, deci din punctul ăsta de vedere era o pepinieră foarte bună, pentru că s-a desființat din tinere rezerve și noi atunci aveam echipa a doua.
Dacă un club este bine structurat… cea mai mare problemă rămâne ochiul și cunoștințele științifice despre selecție. Selecția nu se mai poate face doar după ochi!”, a mai dezvăluit fostul șef giuleștean.