Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Marea vulnerabilitate din defensiva celor de la FCSB: “Ăsta e călcâiul lui Ahile!”

FCSB visează să câștige campionatul la finalul acestui sezon. Elevii lui Elias Charalmbous sunt lideri în SupeLigă.
24.09.2023 | 20:15
Marea vulnerabilitate din defensiva celor de la FCSB Asta e calcaiul lui Ahile
Vivi Răchită a descoperit care o poate încurca pe FCSB. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB are un start bun de sezon: șapte victorii și un egal în nouă meciuri jucate. Vicecampioana s-a încurcat doar cu UTA și Hermannstadt. La fiecare meci cu puncte pierdute, FCSB a pierdut și un jucător defensiv.

Marea problemă de la FCSB

La Arad, FCSB l-a pierdut pe Vlad Chiricheș, accidentat pe termen lung. La Sibiu, Dawa a luat roșu, urmând să lipsească etapele viitoare, după ce l-a faultat pe Neguț din postura de ultim apărător.

ADVERTISEMENT

Astfel, la următoarele partide, Elias Charalmbous nu se va putea baza pe cei doi. Denis Haruț, Mihai Lixandru ori Siyabonga Ngezana sunt soluțiile pentru poziția de fundaș central de la FCSB.

Invitații de la FANATIK SUPERLIGA au vorbit despre problemele defensive de la FCSB, concluzia fiind că jucătorii nu știu să se poziționeze prea bine în teren, lăsând multe spatii pe unde trec adversarii.

ADVERTISEMENT

Valeriu Răchită crede că fundașii de la FCSB fac un marcaj om la om și sunt predispuși să lase spații mari pentru adversari. El spune că dacă ar fi antrenor, ar juca cu doi atacanți împotriva FCSB și ar încerca să scoată un fundaș din joc pentru a-i face spațiu celui de-al doilea.

Dacă le descifrează cineva jocul, FCSB-ului, ambii fundași centrali ies foarte mult. Eu dacă aș fi antrenor, aș pune un vârf de atac să scoată un fundaș central și în spatele lui să vină al doilea vârf”, a spus Vivi Răchită. ”Cu vulnerabilitatea asta îi faci praf? Ăsta este călcâiul lui Ahile a lui FCSB”, a întrebat HORIA IVANOVICI.

ADVERTISEMENT

Ai văzut ce a zis Balaure ? Au văzut la vizionare, la analiza jocului, unde pot lovi și acolo au lovit. Haruț, Dawa, Ngezana, doar Chiricheș nu făcea greșeli de genul ăsta, pentru că a jucat la nivel înalt.

Din poziționare, poți să închizi aceste culoare. Dacă ești disperat să te duci după atacant 35-40 de metrii, lași un spațiu”, a explicat Vivi Răchită.

ADVERTISEMENT

HORIA IVANOVICI te așteaptă la FANATIK SUPERLIGA, în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, doar pe FANATIK.RO. De la ora 17:00, pe Facebook și Youtube, are loc reluarea.

ADVERTISEMENT
Tags: