Fotbal intern

Marele avantaj al României pentru meciul cu Irlanda de Nord! Compartimentele unde sunt expuşi adversarii tricolorilor

01.09.2020 | 22:02
Marele avantaj al Romaniei pentru meciul cu Irlanda de Nord Compartimentele unde sunt expusi adversarii tricolorilor
ADVERTISEMENT

România debutează vineri, de la ora 21:45, în noul sezon din Liga Naţiunilor, iar primul adversar este Irlanda de Nord. FANATIK a analizat lotul lui Ian Baraclough, iar situaţia pare, la prima vedere, că ne avantajează înainte de meciul de pe Arena Naţională.

Pandemia de coronavirus a dat peste cap fotbalul european, iar jucătorii Irlandei de Nord au avut de suferit din această cauză. Adversara României se bazează pe mulţi fotbalişti din ligile engleze, iar cei veniţi din Premier League şi Championship nu au mai jucat un meci oficial de la finalul lunii iulie, din moment ce competiţiile vor începe în septembrie.

ADVERTISEMENT

Ian Baraclough se bazează pe un lot de 26 de jucători pentru dubla cu România şi Norvegia, însă 19 dintre aceştia fotbalişti vin la naţională fără vreun meci oficial în sezonul 2020-2021, ceea ce ar putea să aducă un mare avantaj pentru tricolorii lui Mirel Rădoi.

România, avantajată înainte de meciul cu Irlanda de Nord

Cele mai expuse compartimente sunt în defensivă, unde portarii şi fundaşii, cu o excepţie, abia au început pregătirile pentru noul sezon. Ian Baraclough se bazează pe trei portari în dubla cu România şi Norvegia, însă unul singur a apărat recent. Mai mult decât atât, Bailey Peacock-Farrell nu a mai jucat din noiembrie 2019, când a evoluat la naţională, însă ar putea să fie titular în meciul România – Irlanda de Nord.

ADVERTISEMENT
  • Michael McGovern (Norwich City) – ultimul meci jucat a fost pe 4.01.2020
  • Bailey Peacock-Farrell (Burnley) – ultimul meci jucat a fost pe 19.11.2019
  • Trevor Carson (Motherwell) – ultimul meci jucat a fost pe 30.08.2020

Situaţia este şi mai dificilă la fundaşi, unde niciunul dintre jucătorii lui Ian Baraclough nu a jucat vreun minut în actualul sezon. Jonny Evans şi Jamal Lewis sunt fotbaliştii din defensiva Irlandei de Nord care au bifat meciuri la finalul lunii iulie, în Premier League.

ADVERTISEMENT
  • Jonny Evans (Leicester City) şi Jamal Lewis (Norwich City) – ultimul meci jucat a fost pe 26.07.2020
  • Stuart Dallas (Leeds United) – ultimul meci jucat a fost pe 22.07.2020
  • Craig Cathcart (Watford) – ultimul meci jucat a fost pe 28.06.2020
  • Michael Smith (Heart of Midlothian) – ultimul meci jucat a fost pe 11.03.2020
  • Conor McLaughlin (Sunderland) – ultimul meci jucat a fost pe 8.02.2020
  • Daniel Ballard (împrumutat de Arsenal la Swindon Town) – ultimul meci jucat a fost pe 13.08.2019

“Scoţienii” duc greul la Irlanda de Nord

Sezonul 2020-2021 din prima ligă a Scoţiei a început pe 1 august, iar Irlanda de Nord are în lot câţiva jucători care evoluează aici. Steven Davies, căpitanul naţionalei, Niall McGinn, Jordan Jones şi Matthew Kennedy sunt fotbaliştii care evoluează la formaţii scoţiene şi au deja meciuri în picioare.

ADVERTISEMENT

De altfel, fotbaliştii care au jucat în ultima lună se regăsesc printre mijlocaşi şi atacanţi. În afara portarului Trevor Carson, alţi şase jucători au meciuri în picioare în startul actualului sezon, însă printre aceştia nu se regăseşte şi vedeta Kyle Lafferty.

  • Steven Davis (Rangers) – ultimul meci jucat a fost pe 29.08.2020
  • Niall McGinn (Aberdeen) – ultimul meci jucat a fost pe 30.08.2020
  • Jordan Jones (Rangers) – ultimul meci jucat a fost pe 6.08.2020
  • Matthew Kennedy (Aberdeen) – ultimul meci jucat a fost pe 30.08.2020
  • Jordan Thompson (Stoke City) – ultimul meci jucat a fost pe 29.08.2020
  • Shayne Lavery (Linfield) – ultimul meci jucat a fost pe 18.08.2020

Care este situaţia tricolorilor înainte de România – Irlanda de Nord

Lucrurile stau cu totul altfel pentru selecţionata lui Mirel Rădoi. Mulţi dintre jucătorii naţionalei României au evoluat în actualul sezon, excepţiile fiind fotbaliştii care evoluează în campioante care nu au început încă. În primul rând, selecţionerul tricolorilor are 11 jucători din Liga 1 în lot, iar campionatul României a început la finalul lunii august.

În plus, Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Dragoş Grigore (Ludogoreţ), Sergiu Hanca (Cracovia), Ianis Hagi (Rangers), Alexandru Creţu (Maribor) sau Nicuşor Stanciu (Slavia Praga) au jucat deja la echipele lor în actualul sezon.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,60 este cota pentru ”scor final: 1-0” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT