Simona Halep

Marele avantaj al Simonei Halep în turneul de la Madrid: „Se întâmplă de fiecare dată”

29.04.2021 | 14:52
Marele avantaj al Simonei Halep in turneul de la Madrid Se intampla de fiecare data
Sportiva noastră așteaptă cu nerăbdare meciul din primul tur al competiției organizate de Ion Țiriac. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După turneul de la Stuttgart, unde s-a oprit în semifinale, fiind învinsă fără drept de apel de Aryna Sabalenka, scor 3-6, 2-6, Simona Halep continuă sezonul de zgură la Madrid, competiție în care pornește mereu cu un mare avantaj față de adversare, dincolo de prezența mentorului său, Ion Țiriac.

Concret, suprafața de joc folosită în capitala Spaniei îi permite româncei, aflată acum pe locul al treilea în ierarhia mondială, să folosească mult mai des principala sa armă: top spin-ul imprimat loviturilor.

ADVERTISEMENT

Meciul din primul tur, programat vineri, 30 mai, o va aduce față în față cu iberica Sara Sorribes Tormo (24 ani, locul 46 WTA), jucătoare pe care a învins-o anul trecut, la Roland Garros, în minimum de seturi, scor 6-4, 6-0.

Simona Halep, încrezătoare înaintea debutului la Madrid. Marele avantaj în fața adversarelor

Cred că aceste condiții mă ajută, deoarece mingea sare puțin mai mult, astfel că am o armă în plus! Nu fac ceva diferit față de un teren normal pe zgură, dar simt mingea.

ADVERTISEMENT

Cred că este și despre încrederea acumulată din trecut, știu că pot face meciuri mari pe aceste arene. Simt că de fiecare dată când calc pe aici fac bine”, a dezvăluit Simona Halep înaintea debutului pe zgura de la Madrid.

Tenisul în pandemie: „E greu să fii într-o bulă în fiecare săptămână”

În altă ordine de idei, chiar dacă restricțiile impuse în toate colțurile lumii din pricina pandemiei Covid-19 îi dau serioase bătăi de cap, sportiva noastră se declară mulțumită că poate lua parte din nou la turneele importante din circuitul WTA, cum este Madrid Open.

ADVERTISEMENT

Da, nu este deloc uşor. Este greu să fii într-o bulă în fiecare săptămână. Dar trebuie să fim recunoscători pentru faptul că se desfășoară aceste turnee. De fapt, este un privilegiu să joci în aceste vremuri, în aceste momente grele prin care trecem.

Cred că tuturor le este puţin mai greu să rămână la hotel. Dar este în regulă. Cred că se va reveni la normal în curând. Au trecut câţiva ani de când nu am simţit presiune, presiune negativă.

ADVERTISEMENT

Însă în aceste vremuri este cam greu să stai în hotel şi să vii doar pe teren. Nu te poţi relaxa în oraş, aşa cum am făcut-o înainte. Dar da, aşa cum am spus, este un privilegiu să putem juca aceste turnee mari.

Aici va fi cam aglomerat, după cum am auzit. Va fi frumos. Indiferent de condiţii, aici este foarte bine”, a mai spus Simona Halep înaintea meciului din primul tur al competiției organizate de Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT