Simona Halep

Marele AVANTAJ al Simonei Halep în semifinala cu Elina Svitolina de la Wimbledon! Cele două detalii care pot face diferenţa în marele meci pentru FINALA Wimbledon

11.07.2019 | 05:57
Marele AVANTAJ al Simonei Halep in semifinala cu Elina Svitolina de la Wimbledon Cele doua detalii care pot face diferenta in marele meci pentru FINALA Wimbledon

Simona Halep are un mare avantaj înainte de semifinala cu Elina Svitolina. Cele două se vor duela joi pentru un loc în finala Wimbledon 2019, iar un detaliu poate face diferenţa şi să încline balanţa în favoarea fostului număr 1 WTA.

Marele avantaj al Simonei Halep înainte de semifinala cu Elina Svitolina. Românca a stat cu o oră mai puţin pe teren

Înainte de semifinala cu Elina Svitolina, Simona Halep are parte de un mare avantaj. Românca a jucat cinci meciuri la Wimbledon 2019 şi a stat pe teren şapte ore şi 24 de minute, în timp ce adversara ei a adunat opt ore şi 26 de minute. Diferenţa de o oră pare mică, însă poate să conteze enorm în semfinala care se va disputa joi. Mai mult, Simona Halep a alergat cu 2 km mai puţin decît adversara sa de astăzi.

Meciul cu Maria Sakkari a fost cel mai lung pentru Elina Svitolina, partida întinzându-se pe durata a două ore şi şapte minute. De cealaltă parte, Simona Halep a bifat o oră şi 53 de minute în duelul cu Mihaela Buzărnescu, cea mai lungă partidă la Wimbledon 2019 pentru fostul număr 1 WTA.

Marele avantaj al Simonei Halep înainte de semifinala cu Elina Svitolina
Marele avantaj al Simonei Halep înainte de semifinala cu Elina Svitolina

Simona Halep a alergat mai mult în sferturi decât Elina Svitolina

Simona Halep a făcut risipă de efort în timpul meciului cu Shuai Zhang. Românca a alergat pentru fiecare punct şi a acoperit o distanţă de 2.502 metri, cu o medie 18,5 metri pentru fiecare punct. La acest capitol, Elina Svitolina stă mult mai bine, cu 2.009 metri alergaţi în sfertul contra Karolinei Muchova, având o medie 14,7 metri.

Totuşi, per total, în turneu, Svitolina a consumat mult mai multă energie, având cu aproape 2 km mai mulţi alergaţi decât Simona Halep la Wimbledon 2019.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de şapte ori până în prezent, iar Elina Svitolina conduce cu 4-3 în meciurile directe. Cele două s-au întâlnit ultima oară în semifinalele turneului de la Doha, în acest an, când Simona Halep s-a impus, scor 6-3, 3-6, 6-4.

Meciurile celor două la Wimbledon 2019

Simona Halep

  • Simona Halep – Aliaksandra Sasnovich 6-4, 7-5 (o oră şi 38 de minute)
  • Simona Halep – Mihaela Buzărnescu 6-3, 4-6, 6-2 (o oră şi 53 de minute)
  • Simona Halep – Victoria Azarenka 6-3, 6-1 (o oră şi şapte minute)
  • Simona Halep – Cori Gauff 6-3, 6-3 (o oră şi 17 minute)
  • Simona Halep – Shuai Zhang 7-6(4), 6-1 (o oră şi 29 de minute)

Elina Svitolina

  • Elina Svitolina – Daria Gavrilova 7-5, 6-0 (o oră şi şase minute)
  • Elina Svitolina – Margarita Gasparyan 5-7, 6-5 (o oră şi 53 de minute – adversara Elinei s-a retras)
  • Elina Svitolina – Maria Skkari 6-3, 6-7(1), 6-2 (două ore şi şapte minute)
  • Elina Svitolina – Petra Martic 6-4, 6-2 (o oră şi 46 de minute)
  • Elina Svitolina – Karolina Muchova 7-5, 6-4 (o oră şi 34 de minute)