Fotbal intern

Marele avantaj al tricolorilor înainte de România U21 – Ungaria U21! Maghiarii au intrat deja în panică

27.03.2021 | 15:04
Marele avantaj al tricolorilor inainte de Romania U21  Ungaria U21 Maghiarii au intrat deja in panica
ADVERTISEMENT

România U21 a intrat cu pregătirile în linie dreaptă pentru duelul cu Ungaria U21, care se va disputa sâmbătă, de la ora 19:00. FANATIK a analizat loturile celor două echipe şi îţi prezintă marele avantaj al tricolorilor, un detaliu care i-a băgat pe maghiari în panică după primul meci de la EURO U21 2021.

Ungaria U21 a început prost Europeanul de tineret, dup 0-3 cu Germania U21, iar o înfrângere cu România U21 i-ar scoate, în funcţie şi de rezultatul din Germania U21 – Olanda U21, din calculele pentru calificarea în sferturile de finală. Finalul partidei cu selecţionata nemţilor i-a găsit pe maghiari storşi de energie, iar selecţionerul Zoltan Gera şi unul dintre jucători au descoperit motivul care a făcut diferenţa.

ADVERTISEMENT

România U21, avantaj uriaş înainte de meciul cu Ungaria U21

La finalul meciului cu Germania U21, maghiarii au susţinut că diferenţa a fost făcută de faptul că ritmul la EURO U21 2021 este cu totul altul faţă de campionatul intern. Marea problemă a Ungariei U21 este că mai toţi jucătorii convocaţi de Zoltan Gera au puţină experienţă la nivelul primei ligi.

Experienţa puţină în meciurile din campionat poate fi decisivă şi în meciul cu România U21, diferenţa la acest capitol fiind uriaşă, în favoarea tricolorilor. Trei dintre cei 23 de fotbalişti convocaţi de Adrian Mutu au trecut deja de bariera a 100 de meciuri în prima ligă.

ADVERTISEMENT

Darius Olaru, Olimpiu Moruţan şi Valentin Costache au depăşit suta de meciuri în Liga 1, în timp ce niciun fotbalist al maghiarilor nu a ajuns la această bornă în prima ligă din Ungaria. Tamas Kiss, mijlocaşul celor de la Akademia Puşkaş, mai are nevoie de două meciuri ca să ajungă la 100 de partide în Nemzeti Bajnoksag I.

Mai mult decât atât, restul jucătorilor din lotul lui Zoltan Gera nu au ajuns nici măcar la 50 de prezenţe în prima ligă a Ungariei. De partea cealaltă, 13 fotbalişti ai României U21 au bifat şi depăşit această barieră.

ADVERTISEMENT

Top 5 prezenţe în prima ligă a jucătorilor României U21

  • Darius Olaru (FCSB) – 137 meciuri
  • Olimpiu Moruţan (FCSB) – 130 meciuri
  • Valentin Costache (CFR Cluj) – 107 meciuri
  • Andrei Ciobanu (Viitorul) – 98 meciuri
  • Radu Boboc (Viitorul) – 83 meciuri

Top 5 prezenţe în prima ligă a jucătorilor Ungariei U21

  • Tamas Kiss (Akademia Puşkaş) – 98 meciuri
  • Bendeguz Bolla (Fehervar) – 49 meciuri
  • Mark Kovacsreti (Kisvarda) – 43 meciuri
  • Norbert Szendrei (Honved) – 35 meciuri
  • Adrián Szoke (Heracles/Olanda) – 28 meciuri
ADVERTISEMENT

Ce spuneau Norbert Szendrei şi Zoltan Gera după înfrângerea cu Germania U21

La finalul meciului cu Germania U21, Norbert Szendrei şi Zoltan Gera au oferit primele reacţii, iar ambii au subliniat faptul că nivelul a fost ridicat în prima partidă de la EURO U21 2021. Fotbalistul lui Honved chiar a precizat că ritmul nu poate fi asemănat cu cel din prima ligă a Ungariei.

“Nu a existat niciun minut în care să putem respira liniştiţi. A fost un ritm absolut diferit de cel cu care eram obişnuiţi”, a spus Norbert Szendrei.

“Majoritatea nu au jucat într-un asemenea ritm până acum, cu o presiune atât de mare. Avem o echipă tânără, cu un viitor frumos în faţă”, a precizat Zoltan Gera, selecţionerul Ungariei U21.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,83 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România U21-Ungaria U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: