Fotbal intern

Marele avantaj al Universităţii Craiova înainte de derby-ul cu FCSB! Ce se întâmplă după meciurile echipelor naţionale

01.04.2021 | 22:15
Marele avantaj al Universitatii Craiova inainte de derbyul cu FCSB Ce se intampla dupa meciurile echipelor nationale
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are un avantaj important înainte de meciul cu FCSB din Liga 1, iar oltenii ar putea profita după pauza prilejuită de meciurile echipelor naționale.

Jucătorii celor două echipe au revenit la cluburi după meciurile de la loturile naționale la EURO U21 și în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

ADVERTISEMENT

Cele două rivale din campionatul intern au avut împreună nu mai puțin de 14 jucători convocați, 10 dintre ei fiind de la FCSB, în timp ce doar patru au fost din Bănie.

Jucătorii Universității Craiova sunt mult mai odihniți înainte de meciul cu FCSB

Marinos Ouzounidis are un mare avantaj înainte de partida cu FCSB care va avea loc pe data de 4 aprilie de la ora 20:30, pe stadionul Arena Naţională, după ce bucureștenii au avut nu mai puțin de nouă jucători la loturile lui Adrian Mutu și Mirel Rădoi, plus Radunovic care a jucat pentru Muntenegru. Astfel, oltenii sunt mult mai proaspeți înainte de un meci extrem de important, care îi poate apropia cu o victorie la doar patru puncte de lider.

ADVERTISEMENT

Câte minute au strâns jucătorii FCSB-ului la loturile naționale

  • Andrei Vlad 270 minute. A fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Adi Mutu la U21 și a jucat toate cele trei partide la EURO U21.
  • Darius Olaru 270 minute. Nu a fost odihnit de selecționer în niciuna dintre cele trei partide cu Olanda, Ungaria și Germania.
  • Denis Haruț270 minute. A fost folosit și ca fundaș central, la mijloc sau chiar în bandă și a jucat de asemenea toate cele trei partide la naționala de tineret.
  • Olimpiu Moruțan 182 minute (88 min. cu Olanda, 61 de min. cu Ungaria, 33 min. cu Germania). Evoluțiile sale la acest turneu final nu au fost cele mai bune și nu a fost integralist în niciuna din partidele disputate la Budapesta.
  • Răzvan Oaidă 118 minute (28 min. cu Olanda, 0 cu Ungaria, 90 min. cu Germania). Mijlocașul central al Toni Petrea a fost titular în partida cu Germania U21 când a jucat pe tot parcursul ei. A mai strâns doar 28 de minute în primul meci cu Olanda, în timp ce Ungaria nu a fost utilizat.
  • Octavian Popescu18 minute (0 min. cu Olanda, 4 min. cu Ungaria și 14 min. cu Germania). E cel mai odihnit jucător al FCSB care se întoarce de la Campionatul European U21. Cu Olanda nu a jucat deloc, în timp ce Ungaria a intrat în minutul 86 pe teren. Cu Germania a prins ultimele 14 minute.

La naționala lui Mirel Rădoi, lucrurile au început prost pentru jucătorii FCSB-ului încă de la meciul cu Macedonia de Nord, când Florinel Coman a ieșit accidentat din minutul 14, iar sezonul ar putea fi încheiat pentru el, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT
  • Florinel Coman – 14 minute (a ieșit accidentat în meciul cu Macedonia de Nord).
  • Florin Tănase175 minute (76 min. cu Macedonia de Nord, 83 min. cu Germania și 16 min. cu Armenia).
  • Ovidiu Popescu180 minute (90 min. cu Macedonia de Nord, 90 min. cu Germania, 0 min. cu Armenia).
  • Risto Radunovic (Muntenegru) – 180 minute (90 min. cu Letonia, 90 min. cu Gibraltar şi 0 min. cu Norvegia).

Jucătorii Universității Craiova au jucat mult mai puțin la loturile naționale

Universitatea Craiova a avut doar patru jucători convocați de Adrian Mutu și Mirel Rădoi, însă doar trei dintre aceștia au fost utilizați. Chiar dacă Alexandru Cicâldău a reușit un meci de senzație și a reușit o dublă cu Armenia, după ce Nicușor Bancu i-a oferit și el un assist, în timp ce Alexandru Mateiu și Andrei Ivan au fost doar pe lista de rezervă la naționala de seniori.

ADVERTISEMENT

Nicuşor Bancu va rata derby-ul cu FCSB, fiind suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, el fiind şi fotbalistul Universităţii Craiova care a jucat cel mai mult la naţională.

  • Ștefan Vlădoiu90 minute ( 90 min. cu Germania, 0 min. cu Olanda și Ungaria).
  • George Cîmpanu0 minute (rezervă neutilizată în toate meciurile României U21 la EURO U21 2021)
  • Nicușor Bancu180 minute (90 min. cu Macedonia de Nord, 0 min. cu Germania, 90 min. cu Armenia).
  • Alexandru Cicâldău88 minute (0 min. cu Macedonia de Nord, 7 min. cu Germania, 81 min. cu Armenia).

Dacă ne uităm peste aceste statistici este evident că jucătorii lui Toni Petrea care vin de la echipa națională sunt mult mai obosiți decât cei ai Craiovei, mai ales cei de la prima reprezentativă care se întorc la cluburi după o deplasare extrem de lungă și obositoare în Armenia.

  • 10 jucători a avut FCSB la loturile echipelor naționale
  • 4 jucători a avut Universitatea Craiova la națională
  • 1.677 de minute au jucat fotbaliștii lui Toni Petrea la echipele naționale
  • 358 de minute au jucat fotbaliștii lui Marinos Ouzounidis „sub tricolor”

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 3,70 este cota pentru „peste 3,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT