Fotbal intern

Marele avantaj al Universităţii Craiova înainte de meciul cu Astra: „Amânarea a fost foarte bună pentru Cristiano Bergodi!” Exclusiv

18.06.2020 | 10:17
Marele avantaj al Universitatii Craiova inainte de meciul cu Astra Amanarea a fost foarte buna pentru Cristiano Bergodi Exclusiv
ADVERTISEMENT

Oltenii ard de nerăbdare pentru a juca partide oficiale. Cu un nou tehnician pe bancă, Universitatea Craiova speră să se mai poată bate la campionat, chiar dacă CFR Cluj este la 7 puncte distanță.

Distanța s-ar putea diminua în următoarea perioadă, condițiile ar fi ca „juveții” să învingă pe Astra și Botoșani, următoarele echipe care vor da piept cu elevii lui Bergodi, iar CFR Cluj să se încurce în meciul cu botoșănenii, de sâmbătă, ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Înainte de partida Universității cu Astra Giurgiu, FANATIK a luat legătura cu o legendă a clubului din Bănie. Pavel Badea este de părere că amânarea meciului cu FC Botoșani reprezintă un atuu pentru echipă, deoarece Cristiano Bergodi a primit șansa de a-și cunoaște mai bine elevii.

Ce spune Pavel Badea înainte de prima partidă oficială a lui Cristino Bergodi

Nocturna stadionului „Ion Oblemenco” se va aprinde vineri, începând cu ora 20:00, pentru a organiza „spectacolul fotbalistic” dintre Știința și Astra Giurgiu. Președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, crede că giurgiuvenii vor veni motivați la Craiova, chiar dacă echipa lor nu a primit licența UEFA:

ADVERTISEMENT

„Cu Astra este un meci extrem de important, cu echipă care are jucători cu foarte multă experiență. Chiar dacă au fotbaliști  care nu mai au tragerea de inimă, întrucât nu vor putea juca în Europa, ei au dorința de a face rezultate pentru a prinde transferuri la echipe mai bune și pentru a avea contracte mai avantajoase”, a declarat Badea în exclusivitate pentru FANATIK.

Meciul cu Astra reprezintă debutul oficial întârziat al lui Bergodi pe banca tehnică a Universității Craiova. Săptămâna trecută, Botoșani ar fi fost prima echipă pe care o înfrunta în calitate de tehnician al Științei, însă problemele cu coronavirusul au afectat organizarea meciului. Până la urmă, Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciul restant din cadrul etapei a 3-a a play-off-ului să se desfășoare săptămâna mârți, 23 iunie, de la ora 20:00, după rezultatele testelor făcute de moldoveni au ieșit negative.

ADVERTISEMENT

„Amânarea partidei cu Botoșani, un atu pentru Bergodi și Universitatea Craiova”

Echipele din prima ligă nu au avut prea mult timp să se pregătească pentru partidele oficiale. Universitatea Craiova a avut timp să-și desfășoare trei amicale, două cu Viitorul lui Gheorghe Hagi și una cu Chindia. Două înfrângeri și o victorie este bilanțul lui Bergodi. Badea este de părere că „bonusul” de o săptămână în plus de pregătire îi va fi utilă noului tehnician italian al Craiovei:

„Până la urmă, eu consider că a fost de bun augur acea amânare pentru noi. La momentul respectiv, eu nu cred că eram pregătiți pentru începerea campionatului. Totodată, perioada scurtă de timp pe care a avut-o Cristiano Bergodi la dispoziție nu i-a dat posiblitatea să cunoască clubul foarte bine și cred că această săptămână în plus reprezintă un atuu pentru echipă și pentru el, ca antrenor.”

ADVERTISEMENT

Întrebat de șansele Universității Craiova la campionat, fostul căpitan consideră că va fi greu să o detroneze cineva pe CFR Cluj: „Din punctul meu de vedere, șansele sunt mici la campionat. CFR Cluj este o echipă matură și foarte pragmatică. Au un joc care nu te dă pe spate din punct de vedere al spectacului, dar ca eficiență, ei sunt campioni. Dacă își vor păstra aceeași politică de a aborda partidele, cu pragmatism și seriozitate, nu vor avea probleme să câștige campionatul.”, a concluzionat Pavel Badea pentru FANATIK.

Pavel Badea, 53 de ani, este președintele Clubului Sportiv Universitatea Craiova, recent câștigător într-un proces cu Adrian Mititelu. Acesta a fost una dintre principalele persoane care au militat pentru reînființarea echipei de tradiție a Olteniei, în anul 2013.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Astra Giurgiu : 4,65 este cota pentru „x pauză / 1 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT