Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Marele fotbalist al Slovaciei, amintiri din meciurile cu România. Cine l-a dat pe spate: „Avea un stâng strălucitor”

Un fost fotbalist internațional de legendă al naționalei Slovaciei a discutat despre meciurile grele ale naționalei sale cu România, amintind de nume istorice.
26.06.2024 | 15:40
Marele fotbalist al Slovaciei amintiri din meciurile cu Romania Cine la dat pe spate Avea un stang stralucitor
Fost internațional slovac a discutat despre duelurile tari cu România din anii 90 / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Echipa națională se află în fața unui moment decisiv, odată cu ultimul meci al fazei grupelor, contra Slovaciei. „Tricolorii“ se pot califica, după 24 de ani, în fazele eliminatorii de la turneul final al EURO.

Meciuri dure cu naționala României

L’ubomir Moravčík, considerat de mulți cel mai bun fotbalist slovac al tuturor timpurilor, a discutat despre România. Ca fost fotbalist, Moravčík a trecut pe la cluburi precum Duisburg, Celtic sau Saint-Etienne. De altfel, slovacul a discutat și despre Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist al României din toate timpurile, pe care l-a lăudat pentru piciorul său stâng.

ADVERTISEMENT

„Am jucat cu ei de mai multe ori. Generația (n.r. de Aur) de atunci era grozavă, ne-am luptat mereu cu ei. Hagi, Dumitrescu, Petrescu, Lăcătuș și alții, gruparea care a început la Steaua București și apoi s-a răspândit în lume, a fost ireală.

În timp ce el (n.r. Gheorghe Hagi) a câștigat Liga Campionilor cu Steaua, eu am jucat pentru Plastika Nitra. Un jucător fantastic, l-au numit Maradona din Carpați și chiar i s-a potrivit. Avea un picior stâng strălucitor. În general, a fost excepțional.

ADVERTISEMENT

Noi, ultima generație cehoslovacă, nu am apucat să ajungem la Campionatul Mondial din 1994 din SUA. Victoria împotriva românilor a fost primul pas pozitiv. Dar din păcate, nu am făcut-o cu Belgia.

La Košice, de fapt, salvam calificarea, dar s-a dus totul, românii au creat o atmosferă grozavă. Peťo Dubovský a marcat un hat trick fantastic. I-a doborât complet“, a spus L’ubomir Moravčík înaintea meciului cu România, potrivit Pravda.

ADVERTISEMENT

Meci decisiv pentru România

Echipa națională va înfrunta selecționata Slovaciei, astăzi, de la ora 19:00, pe stadionul din Frankfurt. În cazul în care „tricolorii“ vor obține cel puțin un punct, aceștia se vor califica în optimile turneului.

De asemenea, este important locul de pe care se vor califica băieții lui Edi Iordănescu, pentru accesibilitatea adversarului. În cazul în care va termina pe prima poziție, România va înfrunta Slovenia.

ADVERTISEMENT

În cazul în care va termina pe poziția a doua sau a treia, adversarii sunt mult mai dificili pentru Iordănescu & Co. De pe locul doi am înfrunta Franța, iar de pe poziția a treia vom întâlni „Furia Roja“, Spania.

ADVERTISEMENT