Fotbal intern

Marele plan al noului preparator fizic de la U Craiova! Ce lovitură au dat oltenii

02.02.2021 | 16:29
Marele plan al noului preparator fizic de la U Craiova Ce lovitura au dat oltenii
ADVERTISEMENT

U Craiova şi-a întărit staff-ul în această iarnă, iar Mihai Rotaru a adus doi preparatori fizici din străinătate la echipă. FANATIK îţi prezintă marele plan al lui Ian Coll, cel care s-a ocupat de pregătirea fizică a lui Ludogoreţ Razgrad în ultimii doi ani şi jumătate.

FANATIK a anunţat în exclusivitate cele două mutări făcute de Mihai Rotaru în această iarnă, aducerea lui Rui Santos şi a lui Ian Coll. Mutările au fost efectuate din dorinţa patronului Universităţii Craiova ca echipa să aibă un departament fizio la nivel european.

ADVERTISEMENT

Aducerea lui Ian Coll poate să fie un mare plus, în condiţiile în care scoţianul este un bun cunoscător al metodelor de ultimă oră folosite în fotbalul european pentru pregătirea fizică a jucătorilor. În plus, noul preparator fizic al Ştiinţei vrea să obţină toate licenţele UEFA pentru antrenori, planul acestuia fiind ca în următorii cinci ani să devină “secund”.

Planul lui Ian Coll, noul preparator fizic al Universităţii Craiova

Într-un interviu pentru statsports.com, Ian Coll a dezvăluit că se pregăteşte pentru obţinerea licenţei UEFA B şi că îşi doreşte să devină antrenor secund în următorii cinci ani.

ADVERTISEMENT

“Plănuiesc să obţin licenţa UEFA A la un moment dat. Vreau să înţeleg pe deplin metodologiile de antrenorat şi să-mi îmbunătăţesc propria integrare în staff-ul tehnic al unei echipei. Pe termen scurt, planul meu este să dezvolt ‘Complex Training Systems’ şi analiza datelor care să ducă la decizii cât mai performante în sport.

Pe termen lung, în următorii cinci ani, îmi doresc să devin un potenţial antrenor secund, cu expertiză în ştiinţa sportului, dar şi bine integrat în procesul de antrenament şi cu o potenţială legătură între ştiinţele sportului şi departamentul fizio”, spunea Ian Coll în aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Ian Coll a lucrat timp de şapte ani la Celtic

În vârstă de 40 de ani, Ian Coll şi-a început activitatea la Airdrie United, unde s-a ocupat de pregătirea fizică a jucătorilor timp de doi ani, între 2007 şi 2009. A urmat mutarea la Celtic, echipă pentru care a lucrat între ianuarie 2009 şi octombrie 2016. La campioana Scoţiei a colaborat cu antrenori precum Neil Lennon, Ronny Delia sau Brendan Rodgers.

După ce a plecat de la Celtic, Ian Coll a lucrat în Dubai, unde a fost consultant pentru mai multe echipe şi sportivi. Între aprilie 2018 şi ianuarie 2021, scoţianul a fost Head of Sport Science la Ludogoreţ Razgrad.

ADVERTISEMENT

Mihai Rotaru, nemulţumit de pregătire fizică a echipei la finalul lui 2020

Universitatea Craiova a avut de multe ori probleme pe finalul meciurilor din Liga 1, motiv pentru care Mihai Rotaru s-a plâns de pregătirea fizică făcută la echipă. Acesta a fost şi motivul pentru care i-a adus pe Rui Santos şi Ian Coll în această iarnă.

“Nu suntem o echipă care să ne batem pe pressing sus. Vrem să construim pe cele 60 de minute în care am jucat de la egal la egal. Și FCSB, și CFR Cluj știau că noi nu ducem mai mult de 60 de minute. Acum, toată echipa evoluează la 60%. Astea sunt estinările noastre. E îmbucurător că putem crește”, spunea Mihai Rotaru la finalul lunii decembrie.


  • (P) Cota BETANO pentru Poli Iaşi – U Craiova: 1,60 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: