Sport

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1 live stream. Sebastian Vettel s-a impus la Spa-Francorchamps

26.08.2018 | 17:37
Sebastian Vettel s-a impus la Spa-Francorchamps în Marele Premiu al Belgiei

Marele Premiu al Belgiei la Formula 1 se dispută în weekend-ul 24-26 august pe circuitul de la Spa-Francorchamps, cursa propiu-zisă fiind programată duminică, de la ora 16:00. Fanii Marelui Premiu vor putea vedea cursa la TV, dar şi live stream pe Telekom Sport şi Digi Sport, cele două televiziuni care au achiziţionat drepturile de televizare a întrecerii.


UPDATE, ora 17:40: Sebastian Vettel s-a impus în Marele Premiu al Belgiei într-o cursă în care s-a aflat pe primul loc încă din primul tur şi cu excepţia momentelor în care a intrat la boxe nu a cedat şefia. Neamţul l-a învins pe Lewis Hamilton, marele lui rival din clasamentul general, în timp ce Max Verstappen a completat podiumul.


UPDATE, ora 16:15: Startul din Marele Premiu al Belgiei a fost marcat de un incident în care au fost implicaţi Fernando Alonso, Charles LeClerc şi Niko Hulkenberg. Daniele Ricciardo şi Kimi Raikkonen au avut şi ei probleme şi au fost nevoiţi să intre la boxe în primul tur.


UPDATE, ora 17:05: Lewis Hamilton va pleca din pole-position în Marele Premiu al Belgiei, fiind urmat de Sebastian Vettel şi Sebastian Ocon, marea surpriză din calificările cursei.


Circuitul belgian este unul dintre cele mai spectaculoase din circuitul mondial, iar ultimii 6 ani s-au înregistrat 5 câştigători  diferiţi. Prima cursă disputată la Spa datează din 1950, iar întrecerea din 2018 va fi cea cu numărul 51 din istorie. Michael Schumacher are şase victorii pe acest circuit, fiind lider în acest clasament cu succesele din 1992, 1995, 1996, 1997, 2001, 2002.

Calificările sunt sâmbătă live stream pe Digi Sport şi Telekom Sport

Calificările din Marele Premiu al Belgiei se vor disputa sâmbătă, de la ora 16:00, la doar două ore de la ultima sesiune de antrenamente libere. Lewis Hamilton şi Sebastian Vettel sunt şi în această cursă principalii favoriţi, iar organizatorii au anunţat că există şanse de ploaie pentru sesiunea de calificări şi în ziua cursei. Liderul celor de la Ferrari a câştigat ultima dată pe circuitul belgian în 2013, în timp ce Hamilton se poate lăuda cu victoriile din 2015 şi 2017. Vettel poate atinge borna celor 1.000 de puncte obţinute sub culoriile Scuderiei Ferrari dacă termină între primii opt cursa de duminică.

Marele Premiu din Belgia va fi unul special şi pentru Lewis Hamilton, cel care bifează startul cu numărul 111 într-o maşină Mercedes şi depăşeşte numărul de curse pentru care a concurat într-o maşină McLaren. Britanicul este de altfel primul pilot din istoria Formula 1 care evoluează în peste 200 curse cu motorul unui singur constructor.

Cursa din Belgia are loc duminică, ora 16:00, online pe Digi Sport şi Telekom Sport

Formula 1 se întoarce după 4 săptămâni de pauză după Marele Premiu al Ungariei, cursă în care Lewis Hamilton s-a impus. Britanicul a plecat din pole-position după o sesiune de calificări disputată pe ploaie şi s-a impus fără mari emoţii în cursa de la Hungaroring. Hamilton a fost urmat de Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen în clasamentul final. Valtteri Bottas a fost marele pierzător şi a încheiat doar pe locul al cincelea, deşi a fost pe locul secund aproape întreaga cursă, dar un incident cu Sebastian Vettel în ultimele tururi l-au făcut să coboare trei locuri.

Rezultate, clasament piloţi şi constructori

Lewis Hamilton are un avantaj de 24 de puncte în faţa lui Sebastian Vettel în clasamentul general din Formula 1 în faţa lui Sebastian Vettel, dar acest lucru nu îi poate garanta succesul la finalul sezonului. Din 2004 nu s-a mai întâmplat ca învingătorul pe circuitul de la Hungaroring să câştige clasamentul general la finalul sezonului. Cei doi piloţi sunt urmaţi de Kimi Raikkonen şi Valtteri Bottas.

Mercedes conduce şi în clasamentul general al constructorilor cu un total de 345 de puncte şi are un avans de 10 puncte în faţa rivalilor de la Ferrari. Pe locul al treilea se clasează Red Bull Racing, dar echipa reprezentată de Verstappen şi Ricciardo se află la peste 100 de puncte distanţă de cele două echipe de top din fruntea clasamentului general.

Clasamentul piloţilor înainte de MP al Belgiei
Clasamentul piloţilor înainte de MP al Belgiei
Clasamentul constructorilor înainte de MP al Belgiei
Clasamentul constructorilor înainte de MP al Belgiei

Citeşte şi: 

Gicu Grozav a refuzat 500 de mii de euro pe an ca să stea acasă!

JULIO BAPTISTA, PROBLEME MARI! JUCĂTORUL ARE ASTM ȘI NU E LEGITIMAT! PRIMA REACŢIE A CFR-ULUI