Sport

Marele Premiu al Singapore la Formula 1 live. Hamilton termină pe primul loc și se distanțează în clasament

16.09.2018 | 17:08
Marele Premiu al Singapore la Formula 1 live Hamilton termina pe primul loc si se distanteaza in clasament

Marele Premiu al Singapore la Formula live stream se dispută în weekend-ul 14-17 septembrie, iar Sebastien Vettel este văzut ca favorit înainte de sesiunea de calificări, dar şi de starul cursei. Telekom Sport şi Digi Sport vor transmite sâmbătă, de la ora 15:00, calificările, în timp ce înfruntarea titanilor va avea loc duminică, de la ora 16:10 pe circuitul de la Marina Bay.


UPDATE 17.05: Final de cursă la Singapore. Hamilton termină pe primu loc și se distanțează în clasament. Britanicul a fost urmat pe podium de Versappen și Vettel.


UPDATE 16.30: S-au scurs 42 de tururi din cursa de la Singapore. Lewis Hamilton e pe prima poziție, urmat de Verstappen și Vettel.


UPDATE 16.09, ora 15.40: Kimi Raikkonen este liderul cursei de la Singapore după 18 tururi. Este urmat de Daniel Ricciardo și Lewis Hamilton. În startul cursei, Ocon a fost împins în parapet de Perez și nu a putut continua.


UPDATE, ora 17:00: Lewis Hamilton a avut cel mai rapid tur de pistă în calificări şi va pleca din pole-position în Marele Premiu al Singapore. Britanicul este urmat pe grila de start de Max Verstappen, în timp ce Sebastian Vettel va pleca doar de pe locul al treilea.


Ferrari a făcut în această săptămână anunţul aşteptat de întreaga lume, iar din s ezonul viitorul la Scuderia italiană va pilota Charles LeClerc de la Sauber. Monegascul îl va înlocui astfel pe Kimi Raikkonen, cel care va ajunge la Sauber din sezonul viitor. Noul pilot al celor de la Ferrari are doar 20 de ani şi a făcut pasul la una dintre cele mai importante echipe din marele circ după doar un sezon.

Marele Premiu al Singapore la Formula 1 live stream. LeClerc a impresionat în acest sezon

“La finalul sezonului actual, Kimi Raikkonen va renunța la actuala sa poziție. În ultimii ani, contribuția lui Kimi a fost una fundamentală. Ca fost campion cu Scuderia Ferrari, Kimi va fi mereu parte din istorie și din familie”, au anunțat cei de la Ferrari.

Charles LeClerc a debutat în acest sezon în Formula 1 după ce şi-a petrecut mai mulţi ani în Academia Ferarri şi a testat mai multe maşini. Monegascul a reuşit un loc şase în această stagiune şi ocupă locul 13 în clasamentul general al piloţilor.

Calificările sunt sâmbătă live stream pe Digi Sport şi Telekom Sport

Piloţi se vor duela prima dată în antrenamente, dar şi în sesiunea de calificări care se va transmite pe Telekom Sport şi Digi Sport sâmbătă, de la ora 15:00. Sebastian Vettel este omul cu cele mai multe victorii obţinute pe circuitul de la Marina Bay cu patru succese şi este aşteptat să domine şi cursa din 2018. Neamţul are de recuperat 30 de puncte faţă de marele rival Lewis Hamilton, iar pentru acest lucru are nevoie de o cursă impecabilă în Singapore, dar şi de ajutorul lui Kimi Raikkonen. Britanicul a reuşit şi el să câştige de trei ori pe circuitul de la Marina Bay.

Marele Premiu al Singapore este cel mai lung din întregul circuit şi vine într-o antiteză perfectă cu întrecerea de la Monza din urmă cu două săptămâni. Cursa din Singapore a durat cel puţin 115 minute de fiecare dată de la inaugurearea circuitului care prezintă denivelări importante care uzează mult cauciucurile.

Cursa din Singapore are loc duminică, ora 16:10, online pe Digi Sport şi Telekom Sport

Cursa din 2017 a decis în mare parte câştigătorul titlului mondial după ce Sebastian Vettel, aflat la trei puncte în spatele lui Lewis Hamilton, a avut un incident în primul viraj cu Kimi Raikkonen. Neamţul care a plecat din pole-position a fost astfel nevoit să se retragă, în timp ce britanicul a câştigat cursa şi s-a distanţat la 28 de puncte în fruntea clasamentului.

Rezultate, clasament piloţi şi constructori

Lewis Hamilton are un avans de 30 de puncte în fruntea clasamentului individual în faţa lui Sebastian Vettel, cel care este urmat de Kimi Raikkonen, cel care se află în luptă directă cu Valtteri Bottas pentru ultimul loc de pe podium la general. Mercedes are un avans de 25 de puncte în lupta de la constructori cu Ferrari.

Marele Premiu al Singapore la Formula 1 live stream. Clasament
Marele Premiu al Singapore la Formula 1 live stream. Clasament