Sport

Marele Premiu al Ungariei, etapa a treia din Formula 1. Lewis Hamilton se impune la Hungaroring. Piloții Haas au fost penalizați

20.07.2020 | 12:07
Marele Premiu al Ungariei etapa a treia din Formula 1 Lewis Hamilton se impune la Hungaroring Pilotii Haas au fost penalizati
ADVERTISEMENT

Marele Premiu al Ungariei este etapa a treia din Formula 1 și vine după două curse desfășurate în ultimele două weekend-uri pe circuitul austriac de la Spielberg.

Mercedes a dominat ambele Grand Prix-uri din Austria și le-a câștigat prin cei doi piloți, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

ADVERTISEMENT

Ferrari a dezamăgit, în ciuda faptului că Charles Leclerc a prins un loc doi în prima etapă, dar acum germanul Sebastian Vettel și-a luat revanșa cu vârf și îndesat.


UPDATE, 20 iulie, ora 12:08 / Piloţii Haas, danezul Kevin Magnussen şi francezul Romain Grosjean, au fost penalizaţi cu câte zece secunde la Marele Premiu al Ungariei.

ADVERTISEMENT

Conform motorsport.com, cei doi au fost sancţionaţi pentru că au primit indicaţii de la boxe în timpului turului de încălzire, înaintea startului în cursă.

Haas i-a chemat la standuri atât pe Grosjean, cât şi pe Magnussen la sfârşitul turului de încălzire pentru a le monta anvelope slick, după ce iniţial ar fi trebuit să pornească pe cauciucuri intermediare, respectiv de ploaie.

ADVERTISEMENT

Penalitatea de 10 secunde îl coboară pe Magnussen de pe locul 9 pe 10, promovându-l o poziţie pe spaniolul Carlos Sainz de la McLaren-Renault. Grosjean coboară de pe locul 15 pe 16, în urma finlandezului Kimi Raikkonen de la Alfa Romeo.


UPDATE, 19 iulie, ora 18:03 / Lewis Hamilton se impune din nou la Hungarogoing, egalând un record vechi al lui Michael Schumacher, cu 8 curse câștigate la același eveniment.

ADVERTISEMENT

Top 10 de la Hungarogoing:

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Max Verstappen (Red Bull)
  3. Valtteri Bottas (Mercedes)
  4. Lance Stroll (Racing Point)
  5. Alexander Albon (Red Bull)
  6. Sebastian Vettel (Ferrari)
  7. Sergio Perez (Racng Point)
  8. Daniel Ricciardo (Renault)
  9. Kevin Magnusssen (Haas)
  10. Carlos Sainz (McLaren)

UPDATE, 18 iulie, ora 17:11 / Lewis Hamilton (Mercedes) a dominat sesiunea de calificări din Marele Premiu al Ungariei, care se va disputa duminică pe circuitul de la Hungaroring.. Pilotul britanic a terminat pe prima poziție, fiind urmat de colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. Iată care sunt prmii 10 piloți pe grila de start.

  1. Lewis Hamilton (Mercedes)
  2. Valtteri Bottas (Mercedes)
  3. Lance Stroll (Racing Point)
  4. Sergio Perez (Racng Point)
  5. Sebastian Vettel (Ferrari)
  6. Charles Leclerc (Ferrari)
  7. Max Verstappen (Red Bull)
  8. Lando Norris (McLaren)
  9. Carlos Sainz (McLaren)
  10. Pierre Gasly (Red Bull).

Formula 1 continuă cu etapa a treia, Marele Premiu al Ungariei

Dornic de revanșă după incidentul din etapa precedentă în care piloții Ferrari s-au acroșat și au fost nevoiți să abandoneze, Sebastian Vettel a dat tot ce a avut mai bun îm ședințele de antrenament ale etapei a treia din Formula 1, Marele Premiu al Ungariei.

Neamțul s-a impus surprinzător în cea de-a doua ședință de pe Hungaroring, devansându-i pe Valtteri Bottas și Carlos Sainz de la McLaren. În schimb, coechipierul său Charles Leclerc a încheiat sesiunea doar cu al zecelea timp.

Surpinzător, campionul mondial en-titre Lewis Hamilton nu a parcurs decât un singur tur, și acela necronometrat, după care s-a retras la boxe și nu a mai ieșit pe pistă. Este adevărat că britanicul a făcut spectacol în prima ședință de antrenamente, atunci când a terminat cu cel mai bun timp, peste Bottas și Sergio Perez de la Racing Point.

În antrenamentele de dimineață, cei doi piloți Ferrari au avut prestații moderate încheind pe 6 – Vettel și pe 7 – Leclerc. Un alt fapt de remarcat este că olandezul Max Verstappen a scos timpi modești în ambele sesiuni, terminând pe 7 și pe 8.

Prima zi de antrenamente de la Hungaroring a coincis cu împlinirea a cinci ani de la moartea fostului pilot Jules Bianchi. Francezul a decedat la doar 25 de ani după un teribil accident petrecut în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

Bianchi a supraviețuit cumva incidentului, însă a suferit leziuni severe ale capului și leziuni ale creierului între timp. Timp de zece luni, după accident, francezul a fost în stare de comă, dar la 17 iulie 2015 aparatele medicale nu au mai putut să-l țină în viață.

ADVERTISEMENT