Life

Marele regret al lui Cornel Constantiniu, la 77 de ani. Ce a făcut artistul de ziua lui, la miezul nopții: ”Îi simte lipsa teribil”

Cornel Constantiniu a împlinit 77 de ani. Marele regret al cântărețului, bolnav de Parkinson, este că nu își mai poate aniversa ziua împreună cu fratele lui geamăn, Mircea, care a murit de cancer.
06.04.2022 | 16:38
Marele regret al lui Cornel Constantiniu la 77 de ani Ce a facut artistul de ziua lui la miezul noptii Ii simte lipsa teribil
Cornel Constantiniu trăiește o adevărată dramă. Are Parkinson de aproape 30 de ani și și-a pierdut fratele de cancer. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Cornel Constantiniu a împlinit azi, 6 aprilie, vârsta de 77 ani. Cântărețul trăiește o adevărată dramă de aproape 30 de ani, de când a fost diagnosticat cu maladia Parkinson. De atunci, artistul a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale, iar medicii au făcut tot posibilul să îl ajute să trăiască. La ceas aniversar, cântărețul are un mare regret, acela că nu își mai poate serba ziua de naștere împreună cu fratele său geamăn, Mircea, care a murit de cancer la 64 ani. Acum, artistul a aprins candela în miez de noapte, pentru fratele lui.

Cornel Constantiniu a împlinit 77 de ani. Marele regret al cântărețului, dezvăluit de soție

Cornel Constantiniu a avut o legătură specială cu fratele lui geamăn, Mircea Constantiniu, pe care l-a pierdut în urmă cu 13 ani, după o luptă crâncenă cu o boală necruțătoare, cancerul. Locuiau pe continente diferite, dar simțea fiecare prin ce trece celălalt. Mircea se mutase în Africa de Sud, iar Cornel a rămas în România, unde a urmat o carieră muzicală.

ADVERTISEMENT

Ultima aniversare pe care au petrecut-o împreună a fost în anul 2009, înainte ca Mircea să se stingă din viață. Ironia este că a murit primul dintre ei cel care ducea o viață sănătoasă, nu cel care a susținut turneu după turneu și mai fusese diagnosticat și cu boala Parkinson încă din anul 1993.

N-a ieșit din casă timp de doi ani de zile

Din cauza acestei boli, artistul nu se mai poate deplasa decât cu un cadru și abia mai articulează cuvintele. De când a venit pandemia, Cornel Constantiniu nu a mai ieșit din casă, ci a stat izolat. Soția interpretului, actrița Domnița Constantiniu, a luat această decizie, pentru a-l proteja de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Timp de doi ani de zile, Cornel Constantiniu nu a mai ieșit din casă decât pentru a merge să-și facă vaccinul, iar în noiembrie 2021 a fost internat pentru o perioadă de timp. Medicii i-au înlocuit neurostimulatorul din piept care îl ajută să trăiască. Soția interpretului, actrița Domnița Constantiniu, a făcut declarații exclusive pentru FANATIK chiar de ziua de naștere a lui Cornel Constantiniu. De altfel, artistul ne-a spus abia articulând cuvintele că le mulțumește tuturor celor care l-au felicitat de ziua lui.

”Sunt acasă. Nu am mai ieșit din casă de doi ani de zile, de când a venit pandemia. Sunt bine. Le mulțumesc tuturor pentru urările transmise de ziua mea”, a declarat, în exclusivitate pentru FANATIK, Cornel Constantiniu.

ADVERTISEMENT

“Când Mircea a fost ars la crematoriu, Cornel a simțit cum îi arde toată burta”

Marele regret al lui Cornel Constantiniu este că nu își poate aniversa ziua împreună cu regretatul său frate geamăn, Mircea, pentru care a aprins, la miezul nopții, candela din casă. De altfel, cuvintele pe care i le-a adresat artistul soției au impresionat-o până la lacrimi pe actriță.

”Marele regret al lui Cornel este că nu își mai poate serba ziua de naștere cu Mircea. Azi noapte, Cornel a plâns. L-am văzut cum a aprins candela. Stătea în fotoliu  și mi-a spus ‘vorbesc cu Mircea’. Probabil în gândurile lui. Îi simte lipsa teribil. Îi este și lui foarte greu. Mircea venea mereu în țară de ziua lor și petreceau împreună.

ADVERTISEMENT

Dacă împlineau 50 spuneau că au 100 de ani de ani. Sau dacă aveau 60 spuneau că au dublu, 120 ani. Ultima dată au petrecut împreună aniversarea lor în anul 2009, înainte să moară Mircea. Ei au avut o legătură extraordinară, ca între gemeni. Când Mircea a fost ars la crematoriu, Cornel a simțit cum îi arde toată burta”, a mai declarat Domnița Constantiniu.

Actrița Domnița Constantiniu spune că artistul a mai făcut, recent, un gest copleșitor. Aceasta îl ține izolat în casă și nu mai iese cu artistul decât strict la doctor, când are nevoie. Zilele trecute au mers la stomatolog, iar Cornel Constantiniu s-a oprit la o cafenea, pe trotuar, pe Calea Victoriei și a spus că vrea să privească oamenii.

”Cornel nu a mai ieșit din casă de doi ani de zile, nu am ce face. Nu iese decât strict la doctor. Am ieșit la dentist cu căruciorul, zilele trecute. Treceam pe Calea Victoriei și m-am așezat cu Cornel la o cafea, pe trotuar, la una din cafenele. Cornel a luat o cafea și m-a impresionat așa de mult când a spus, ‘să mai văd și eu cum arată oamenii’. El, dacă stă numai în casă, izolat… dar ce să fac? Nu e cazul. Este gripă, iar pandemia nu a trecut. Mai suntem și ușă-n ușă cu războiul!”, a mai declarat Domnița Constantiniu pentru FANATIK.

A primit multe urări de ziua lui de naștere

De ziua lui de naștere, Cornel Constantiniu a primit numeroase telefoane de felicitare, dar și obișnuitul coș cu flori de la o admiratoare mai veche pe nume Maria care, în fiecare an, pe 6 aprilie, nu uită de ziua artistului.

”Fiind ziua lui Cornel de naștere, foarte multă lume îl sună. Au sunat Ion Ulmeanu, Margareta Pâslaru, Petrică Geambașu… La se întâmplă în ziua de azi nu mai sunt vremuri de serbat. Eu nu risc. Ferească Dumnezeu! Cornel are plămânii sensibili de la Parkinson, mi-au atras atenția medicii. Cu ani în urmă a fost internat în spital, nu mă joc cu treaba asta.

A primit un coș frumos de flori, ca de obicei, de la o admiratoare de o viață de-a lui, pe nume Maria. Ea mereu trimite un comisionar, chiar dacă noi ne-am mai mutat. Ea află de fiecare dată unde stăm și trimite coșul cu flori de ziua lui de naștere. În rest, foarte multă lume nu l-a uitat și l-au felicitat. La Radio i-au transmis urări de ziua lui și am înțeles că și pe Facebook îi spun oamenii ‘La mulți ani!’”, mai spune soția interpretului.

Cornel Constantiniu a suferit mai multe intervenții chirurgicale la piept, pentru înlocuirea unui neurostimulator care îl ajută să trăiască. Aparatul face legătura cu firele implantate în creier în anul 2004 de un reputat medic din Austria. Atunci, interpretul a suferit o intervenție chirurgicală la Viena, care a durat nu mai puțin de 11 ore, pentru montarea electrozilor implantați în creier.

În 2009, aparatul din piept trebuia iar schimbat, iar artistul a primit ajutor financiar de la Gigi Becali.Intervențiile prin care avea să mai treacă au avut loc la București, la Spitalul Universitar, unde medicii i-au făcut rost de aparatul din piept care trebuie schimbat periodic. Ultima dată, artistul a fost internat pentru acest lucru în noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT