Sport

Marele vis al lui Gică Craioveanu: „Culorile și emblema sunt mai presus de orice”. Fostul atacant îşi doreşte să antreneze Universitatea Craiova. Exclusiv

Gică Craioveanu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre marele său vis, acela de a ajunge pe banca tehnică a Universității Craiova.
02.02.2023 | 18:58
Marele vis al lui Gica Craioveanu Culorile si emblema sunt mai presus de orice Fostul atacant isi doreste sa antreneze Universitatea Craiova Exclusiv
Marele vis al lui Gică Craioveanu: „Culorile și emblema sunt mai presus de orice”. Fostul atacant le-ar fi întins o mână de ajutor oltenilor. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

„Grande” este în prezent director de imagine al Universității Craiova, însă își propune că în viitor să îi ajute pe olteni și din postura de antrenor. Gică Craioveanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că unul dintre marile sale planuri este să ajungă pe banca formației din Bănie.

Gică Craioveanu, despre marele său vis: „Toți care au îmbrăcat tricoul Universității vor să antreneze Craiova”

Universitatea Craiova s-a confruntat cu probleme la începutului anului 2023, deoarece oltenii nu i-au putut înregistra contractul lui Eugen Neagoe, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Astfel, juveții au fost nevoiți să numească un antrenor cu licență PRO în acte, pentru a evita orice situație nedorită.

ADVERTISEMENT

La FANATIK SUPERLIGA, Mihai Rotaru a dezvăluit că Gică Craioveanu a fost o variantă de luat în calcul pentru olteni până Eugen Neagoe termină litigiul cu U Cluj. „Grande” este unul dintre antrenorii licențiați din cadrul clubului, însă acesta își desfășuară activitatea în Spania și nu excludea să îi ajute pe juveți.

„O mână i-aș fi întins, i-aș întinde mereu pentru că este echipa mea de suflet. Dacă era vreo problemă care nu depindea de mine nu aveam ce să fac, dar cum să nu întind o mână de ajutor Craiovei, ar fi culmea”, a declarat Gică Craioveanu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant al Băniei a declarat că își dorește să ajungă pe banca tehnică a Universității Craiova în viitor, așa cum speră toți oltenii de altfel. Gică Craioveanu exclude această variantă în viitorul apropiat, deoarece alb-albaștrii îl au antrenor pe Eugen Neagoe, fost coleg cu acesta în vestiarul juveților.

„Este un vis, dar nu acum. Universitatea Craiova are antrenor și este un antrenor pe care îl apreciez forte mult, care a fost coleg cu mine. Aici nu se pune nicio problemă să ajung pe bancă. Am spus mereu că visul ar fi să antrenez Universitatea Craiova mai devreme sau mai tărziu.

ADVERTISEMENT

Vedem dacă va fi mai devreme sau mai târziu, pentru că toți care au îmbrăcat tricoul Universității Craiova vor să antreneze Craiova. Normal (n.r. dacă ar renunța la activitățile din Spania), hai să fim serioși, Craiova este Craiova. Suntem stat în stat, noi care au îmbrăcat tricoul alb-albastru o să îl iubim toată viața, indiferent dacă echipa merge sau nu bine. Culorile și emblema sunt mai presus decât orice”, a spus „Grande”.

Portretul lui Eugen Neagoe: „’Geană’ tot timpul a fost puțin mai calculat, nu a fost un diliu ca mine să spunem așa”

Gică Craioveanu și Eugen Neagoe au făcut parte din echipa care a adus ultimul titlul de campioană a României la Craiova, în 1991. Fostul internațional român a declarat că „Geană” are un mare avantaj că a jucat în Bănie și cunoaște publicul, pretențiile și ceea ce înseamnă ambițiile oltenilor.

ADVERTISEMENT

„Ca antrenor nu îl cunosc foarte bine, pentru că sunt plecat de aproape 28 de ani în Spania. Este o viață, iar el s-a apucat mai târziu de antrenorat. În primul rând a fost jucător, iar după a început puțin câte puțin, așa cum am început toți presupun. 

L-am văzut că a fost cu Piți, automat înveți stând cu Piți la echipa națională. Piți este un antrenor cu foarte mare experiență, care a avut rezultate bune. Pozitiv este faptul că a fost jucător la Craiova, unul dintre ultimii campioni ai Craiovei și cunoaște casa și ce reprezintă Universitatea Craiova, lucruri foarte pozitive”, a declarat Gică Craioveanu.

„Grande” l-a caracterizat pe Eugen Neagoe ca fiind un om echilibrat, care își calculează tot timpul mișcările. Acesta speră ca Universitatea Craiova să progreseze ca joc în mandatul său și oltenii să se bată la titlul de campioană a României.

„’Geană’ tot timpul a fost puțin mai calculat, nu a fost un diliu ca mine să spunem așa, a fost mai calculat și echilibrat. Sper să aibă succes, așa ne dorim cu toții. Începutul nu a fost bun, echipa nu a jucat bine la Botoșani. Nu sunt critic, dar eu aștepet mai mult de la echipă pentru că sunt jucători foarte buni.

Puțin câte puțin sper ca «Geană» să se impună în vestiar și să mergem înainte, să ajungem cât mai sus posibil. Titlul este greu, dar cât sunt speranțe vom lupta”, a mărturisit Gică Craioveanu în exclusivitate pentru FANATIK.

Gică Craioveanu, coleg cu Lionel Scaloni la Școala de Antrenori din Spania: „Le merită pe toate”. Ce spune despre tehnicianul care a triumfat cu Argentina la Campionatul Mondial din Qatar

Într-un interviu pentru FANATIK, Gică Craioveanu a rememorat momentele petrecute cu Lionel Scaloni la Școala de Antrenori din Spania. Acesta a declarat că și-a dat seama de calitățile selecționerului Argentinei de la cursuri, iar metodele sale de antrenament sunt pe placul multor jucători.

„Mi-a fost adversar când juca la Deportivo și am făcut școala împreună cu el. Merită toate acestea, iar mie mi-a plăcut foarte mult de el, așa cum am spus și la radio în urmă cu mult timp, atunci când nu era pe val. Scaloni și Iraola cred că au fost cei mai buni din cursul meu.

Acolo (n.r. la Școala de Antrenori din Spania) îți dau să pregătești antrenamente și erau foarte buni la antrenamente. Știau ce vor și cum să comande un antrenament. Ce m-a surprins este că Leo (n.r. Lionel Scaloni) era fan 3-5-2 și la Campionatul Mondial nu a folosit prea mult acest sistem. Se vedea că avea stofă de antrenor

 Mă gândeam la asta, pentru că știa să facă antrenamente și să se impună. Face antrenamente plăcute, tot timpul cu mingea. Sunt mulți care cer puțin mai mult fizic sau tactic, dar el lucra foarte mult și tactic, dar cu mingea”, a declarat Gică Craioveanu.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,85 este cota pentru „2 solist” la meciul Farul Constanţa – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT