Sport

Marele vis al lui Kylian Mbappe pentru viitor! Dezvăluirile făcute de vedeta lui PSG: “Vreau să experimentez”

Kylian Mbappe a vorbit despre marele său vis pentru viitor şi a dezvăluit că vrea să participe cu echipa naţională a Franţei la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.
30.10.2021 | 14:37
Marele vis al lui Kylian Mbappe pentru viitor Dezvaluirile facute de vedeta lui PSG Vreau sa experimentez
ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe este numele la modă pentru următoarea perioadă de mercato, după ce starul lui PSG a susţinut că a vrut să plece în vară de la echipă. Pentru moment, atacantul francez este mai mult cu gândul la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, competiţie la care vrea să participe cu echipa naţională.

Francezii au început numărătoarea inversă până la startul Jocurilor Olimpice din 2024, iar L’Equipe a publicat, sâmbătă, o scrisoare a lui Kylian Mbappe. Momentul a fost ales să marcheze 1.000 de zile până la următoarea ediţie a celei mai importante competiţii din istorie.

ADVERTISEMENT

Kylian Mbappe a dezvăluit care este marele lui vis pentru viitor

“Atunci când urmăream Jocurile Olimpice de la Londra am înţeles importanţa acestei competiţii globale. Este ‘Graalul’ oricărui sportiv şi fiecare trebuie să experimenteze acest lucru în viaţă.

Este momentul în care poţi oferi oamenilor plăcere şi emoţie. Aveam 13 ani, eram foarte tânăr, şi îmi amintesc orele dinaintea unei competiţii importante de la Londra. Eram nerăbdător înaintea meciurilor jucate de super echipa de baschet a SUA, cu LeBron sau Kobe.

ADVERTISEMENT

Îmi doream să-l văd pe Usain Bolt în cursele de la 100 şi 200 de metri. Am urmărit multe sporturi, inclusiv fotbalul, cu Brazilia lui Neymar învinsă de Mexic şi cu Ney dezamăgit, care spunea că vrea să câştige aurul la ediţia de la Rio.

Mbappe: “Vreau şi eu să fiu un erou”

Am vrut să particip la Tokyo 2020, dar nu mi-a fost permis (n.r. PSG nu l-a lăsat la Jocurile Olimpice). Am văzut echipele Franţei care au obţinut rezultate la alte sporturi. Atunci mi-am spus: ‘Vreau şi eu să fiu un erou’.

ADVERTISEMENT

Vreau să experimentez senzaţia de a merge la Jocurile Olimpice. Am această dorinţă de a participa la un mare eveniment organizat în oraşul meu (n.r. Mbappe s-a născut la Paris), la 100 de ani de la precedenta ediţie. Este un vis al copilăriei.

Am câştigat aurul la volei şi la handbal, am fost finalişti la baschet. Vreau să experimentez şi eu aceste lucruri în 2024, cu o echipă în care vor fi cei mai buni jucători ai momentului”, a fost scrisoarea trimisă de Kylian Mbappe pentru L’Equipe.

ADVERTISEMENT

De ce a ratat Kylian Mbappe prezenţa la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Kylian Mbappe a anunţat că îşi doreşte să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă oficialii PSG nu au fost de acord cu cererea făcută de starul echipei. Atacantul de 22 de ani participase deja, alături de naţionala Franţei, la EURO 2020, iar competiţia din Japonia i-ar fi dat peste cap programul de pregătire.

De asemenea, nici Neymar nu a fost lăsat de PSG să meargă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce brazilianul participase la Copa America, unde Brazilia a fost învinsă de Argentina în marea finală.

Franţa este deja calificată la turneul olimpic de la Paris 2024, fiind gazdă a competiţiei. Restul reprezentantelor europene vor fi decise după EURO U21 2023, competiţie organizată de România şi Georgia.

ADVERTISEMENT