News

Marginalizat de PSD la alegerile parlamentare, Marian Oprișan dă lovitura. Unde a fost ales

29.10.2020 | 23:12
Marginalizat de PSD la alegerile parlamentare Marian Oprisan da lovitura Unde a fost ales
ADVERTISEMENT

După ce a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Vrancea și apoi a fost scor de pe listele PSD la alegerile parlamentare, Marian Oprișan s-a reîncărcat și a dat o nouă lovitură politică.

Nume greu în PSD de-a lungul ultimilor decenii, Oprișan a fost votat, joi, în funcția de vicepreședinte al CJ Vrancea, după ce s-a aflat la conducerea județului în ultimii 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Al doilea vicepreședinte al Consiliului Județean a fost desemnat liberalul Ionel Cel Mare. Pentru postul său, Oprișan l-a învins pe Mihăiță Lepădatu, susținut de PNL-USR-PLUS.

Marian Oprișan, lovitură politică importantă. În ce funcție a fost votat

Marian Oprișan, aflat în fruntea grupului PSD din Consiliul Județean și Ionel Cel Mare, liderul grupului ALDE-Plus, au fost aleși vicepreședinți ai Consiliului Județean Vrancea, în ședința de joi a legislativului județean.

ADVERTISEMENT

”Consiliul Judeţean Vrancea s-a întrunit astăzi în prima şedinţă ordinară din mandatul 2020-2024, sub conducerea preşedintelui Cătălin Dumitru Toma, pentru a dezbate 18 proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi, proiecte care au un rol definitoriu în funcţionarea legislativului judeţean şi a instituţiilor subordonate în următorii patru ani.

Primul proiect a fost cel privind alegerea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Vrancea pentru mandatul 2020-2024. Propunerile pentru aceste funcţii venite din partea grupurilor politice ale consilierilor au fost: PNL-USR: Ionel Cel-Mare şi Mihăiţă Lepădatu, PSD – Marian Oprişan, iar grupul ALDE-PLUS nu a avut nicio propunere.

ADVERTISEMENT

În urma votului secret exprimat de către cei 31 de consilieri judeţeni prezenţi, la care s-a adăugat preşedintele CJ, au fost desemnaţi vicepreşedinţii: Ionel Cel-Mare (31 voturi) şi Marian Oprişan (17 voturi)”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea.

Recent, candidatura lui Marian Oprișan pentru un loc eligibil la Senat a fost respinsă de conducerea PSD. Consiliul Politic Naţional a decis să invalideze lista candidaților PSD Vrancea la alegerile parlamentare, după ce Marian Oprişan a convocat o ședință a organizației PSD Vrancea și s-a pus candidat la parlamentare.

ADVERTISEMENT

USR acuză PNL de blat cu PSD

Imediat după alegerea lui Oprișan în funcția de vicepreședinte al CJ Vrancea, USR a acuzat PNL de un posibil blat, spunând că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL și cere PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului. Votul a fost secret, iar propunerea PNL – USR, respectiv Mihăiță Lepădatu, a fost respinsă.

USR Vrancea a scris pe pagina sa de Facebook că două voturi l-au ajutat pe Oprișan să devină vicepreședinte: de la ALDE sau PNL.

”Votul a fost secret, dar vechea tradiție USL-istă precum și trecutul PSD-ist și apropiat de Marian Oprișan al lui Catalin Toma ne ridică mari semne de îndoială cu privire la modul cum au votat consilierii PNL.

Este desigur posibil ca cele două voturi ale lui Oprișan să vină și de la consilierii ALDE, care a avut o alianță de durată cu PSD.

Cerem public conducerii PNL să anunțe cum au votat consilierii partidului astăzi și ia măsuri urgente dacă vreun consilier liberal l-a votat astăzi pe Marian Oprișan în funcția de vicepreședinte.

Mai ales în contextul în care reprezentanții PNL au primit astăzi mai multe funcții în instituții cheie din subordinea CJ, în timp ce reprezentanții USR PLUS nu au fost votați”, scrie USR Vrancea pe Facebook.

ADVERTISEMENT