Life

Maria Cârneci, mesaj cutremurător după moartea lui Nelu Ploieșteanu: „Ți se rupe sufletul”

02.04.2021 | 11:11
Maria Carneci mesaj cutremurator dupa moartea lui Nelu Ploiesteanu Ti se rupe sufletul
Maria Cârneci, devastată de moartea lui Nelu Ploieșteanu. Goto: wowbiz/ro/ spotmedia.ro
ADVERTISEMENT

Maria Cârneci este devastată după moartea lui Nelu Ploieșteanu. Cântăreața de muzică populară i-a fost, pe lângă colegă de scenă în diferite ocazii, și o foarte bună prietenă.

Artista a transmis un mesaj sfâșietor în memoria lăutarului și spune că nu ne putem imagina durerea pe care o simte în primul rând familia marelui artist.

ADVERTISEMENT

Maria Cârneci a spus că nu a pierdut un coleg de breaslă, ci un prieten, un om cu care avea o legătură apropiată de mai bine de 35 de ani.

Maria Cârneci regretă profund moartea prietenului ei, Nelu Ploieșteanu

„A mai pierit un prieten, un artist, nu m-aș fi gândit, pentru că tot timpul mă leagă o prietenie de 35 de ani cu Nelu Ploieșteanu. Era un lăutar, un artist de mătase. Niciodată nu intra pe scenă la voia întâmplării. Deși era bărbat, era atent la cele mai mici detalii, impecabil.

ADVERTISEMENT

Ca om era de o educație și de o modestie cum rar întâlnim. Ți se rupe sufletul. O cunosc pe soție, îi cunosc copiii. Lasă multă durere, în lumea noastră a colegilor, dar mai ales a familiei”, a declarat artista de muzică populară într-o intervenție telefonică la B1 TV.

A fost internată în stare gravă cu Covid-19 la Spitalul Floreasca

Cântărețul de muzică lăutărească Nelu Ploieșteanu s-a stins din viață azi noapte, internat fiind la Secția de Terapia Intensivă de la Spitalul Floreasca, unde artistul a ajuns cu o formă foarte gravă a bolii Covid-19.

ADVERTISEMENT

Decesul marelui artist a fost confirmat chiar de SMURD pe pagina de Facebook, care a trimis public condoleanțe familiei într-un mesaj din care reiese că nu s-a mai putut face absolut nimic pentru el.

Ion Dumitrache a fost unul dintre cei mai iubiți artiști de muzică lăutărească din România, alături de Cornelia Catanga, decedată recent tot din cauza Covid.

ADVERTISEMENT

A cântat de la vârsta de 6 ani la acordeon, dar a pășit în lumea mare a artiștilor abia când s-a mutat din comuna prahoveană Ciorani, acolo unde s-a născut, la București, în anul 1970.

După Revoluție, Nelu Ploieșteanu a lansat nu mai puțin de 18 albume bine primite de publicul românesc printre care amintim „Trece timpul ca nebunul” și „Cântece de petrecere: viața n-o poți cumpăra”.

La fel ca în cazul Corneliei Catanga, înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu nu va avea loc cu mare tam-tam din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

 

 

ADVERTISEMENT