Sport

Maria Ceplinschi, noua speranță a gimnasticii românești. Sportiva de 16 ani va participa în premieră la Campionatul Mondial 

Maria Ceplinschi (16 ani) și Marian Drăgulescu (40) sunt singurii sportivi români calificați la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Kitakyushu, din Japonia.
16.10.2021 | 09:24
Maria Ceplinschi noua speranta a gimnasticii romanesti Sportiva de 16 ani va participa in premiera la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT

Maria Ceplinschi abia a făcut pasul spre seniorat și va reprezenta România la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Kitakyushu.

În vârstă de 16 ani, Ceplinschi este una dintre speranțele gimnasticii feminine românești. Peste numai câteva zile va evolua în cel mai important concurs al carierei, la senioare.

ADVERTISEMENT

Obiectiv îndrăzneț la debutul mondial

La începutul săptămânii viitoare sunt programate primele întreceri din cadrul Campionatelor Mondiale de gimnastică, acolo unde va participa în premieră și Maria Ceplinschi.

Alintată de colegi și de antrenori Mara, tânăra sportivă va intra în competiție încă din prima zi, în concursul de calificări la individual compus pe 18 octombrie. Deși extrem de tânără, abia a împlinit 16 ani, antrenorii au încredere totală în Maria Ceplinschi, pe care speră să o vadă evoluând și în finală.

ADVERTISEMENT

”Sperăm că Mara va ajunge în finala de la individual compus și apoi să se claseze pe un loc bun. Va concura alături de cele mai bune gimnaste, este încă mică, are și emoții.

E si normal, dar cu cât va avea mai multe concursuri importante la care va merge emoțiile vor dispărea”, spune Lucian Sandu, antrenorul Mariei Ceplinschi.

ADVERTISEMENT

”Este o mare bucurie că Mara este la o asemenea competiție, mai ales că este în primul an de seniorat. Este un copil emotiv, dar îmi doresc mult ca toate emoțiile ei să fie constructive și să o ajute în competiție”, a adăugat fosta mare gimnastă Gina Gogean, acum antrenor a lotului național de gimnastică feminină de la Deva.

Marian Drăgulescu, ultima săritură a carierei

La Campionatele Mondiale de la Kitakyushu, din Țara Soarelui Răsare va concura și Marian Drăgulescu. Ajuns la 40 de ani, cel mai titrat gimnast din istoria României a anunțat că acesta va fi ultimul concurs din carieră.

ADVERTISEMENT

Este cea de-a 14 prezență pentru Marian la o competiție majoră de gimnastică. Drăgulescu este singurul sportiv român care a îndeplinit criteriile de calificare pentru acest turneu, în întrecerea masculină.

Sursa foto: Federația Română de Gimnastică

El s-a calificat la competiția din Asia, în urmă cu o lună, când a ieșit câștigat medalia de aur la sărituri, la Campionatele Naționale de la București.

Marian Drăgulescu va concura în proba de sărituri, probă la care este multiplu medaliat mondial și european.

ADVERTISEMENT