Life
notix pixel id

Maria Dragomiroiu, îngenuncheată de durere după moartea lui Nelu Ploieșteanu: „Ne-a copleșit”

02.04.2021 | 15:04
Maria Dragomiroiu, îngenuncheată de durere după moartea lui Nelu Ploieșteanu: „Ne-a copleșit
Maria Dragomiroiu, îngenuncheată de durere după moartea lui Nelu Ploieșteanu: „Ne-a copleșit"Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Dragomiroiu este îngenuncheată de durere după moartea lui Nelu Ploieșteanu. Cântăreața a povestit că vestea a căzut ca un trăsnet și a copleșit lumea artistică românească.

Solista de muzică populară era una dintre persoanele apropiate de marele artist. Ea l-a descris în cuvinte impresionate și s-a declarat fericită că au avut ocazia să împartă aceeași scenă.

Vestea morții lui Nelu Ploieșteanu a venit la fix o săptămână după cea a Corneliei Catanga, o altă reprezentantă de seamă a muzicii lăurărești. Maria Dragomiroiu și-a adus aminte de acest lucru, precizând că nu îi vine să creadă.

ADVERTISEMENT

Maria Dragomiroiu, îngenuncheată de durere după moartea lui Nelu Ploieșteanu: „Ne-a copleșit”

„Este o durere foarte mare pentru noi toţi. Ne-a copleșit! Suntem foarte trişti că Nea Nelu al nostru a plecat dintre noi. A plecat un mare artist, un om excepţional. Îl puneai pe rană, era un om la locul lui (…) Am avut această mare bucurie, să fiu pe aceeași scenă cu el,” a declarat Maria Dragomiroiu la Antena 3.

„Am învăţat lucruri excepţionale. Este extraordinar! Numai veşti proaste, la câteva zile se mai duce câte un artist şi ne umple inima de tristeţe (…) L-am iubit de prima oară, pentru că era bunătatea întruchipată,” a adăugat cântăreața.

ADVERTISEMENT

Aceasta și-a adus aminte că, doar cu o săptămână în urmă, muzica lăutărească românească a mai pierdut o reprezentantă de seamă: „muzica lăutărească a pierdut o mare valoare. Cornelia Catanga a plecat acum o săptămână. Nu îmi vine să cred că a plecat şi Nea Nelu dintre noi. Acest virus există şi trebuie să îl luăm în seamă, este o nenorocire.”

Maria Dragomiroiu a spus că i-ar dedica lui Nelu Ploieșteanu melodia „Omule eu nu îţi port pică dacă strângi ca o furnică”: „este valabilă pentru toată lumea. Dumnezeu să-l odihnească între cei mai mari artişti. Totuşi, el rămâne “vagabondul vieții mele” (…) şi.a trăit viaţa frumos, prin câtec şi ne-a lăsat aceste cântece minunate să ne bucurăm de ele”.

ADVERTISEMENT

„Nelu ploieşteanu va rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna. (…) Sunt foarte multe lucruri, numai frumoase. Nelu Ploieşteanu reprezintă o pagină de aur în cartea muzicii româneşti,” a încheiat solista de muzică populară.

Saveta Bogdan regretă profund moartea lui Nelu Ploieșteanu

Saveta Bogdan a explicat și ea că regretă profund moartea lui Nelu Ploieșteanu: „pleacă dintre oamenii care au slujit publicul. Nelu Ploieşteanu era un rege al muzicii lăutărești. Eu l-am întâlnit la foarte multe spectacole (…) Îmi pare rău că s-a dus dintre noi şi nu a putut să-l salveze şi pe el cineva”.

ADVERTISEMENT

„Îmi pare foarte rău că s-a dus un om atât de bun. A avut atâtea necazuri şi s-a dus şi el. Mă duc la biserică să îi aprind şi lui o lumânare (…) Enorm de rău îmi pare”, a adăugat aceasta, potrivit sursei citate mai sus.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri