News

Maria este campioană la spaniolă cu cel mai mare punctaj pe țară la olimpiadă. „Îmi place mult să învăț și să descopăr singură”

Eleva din Iași care a devenit campioană la limba spaniolă fără pregătire. Tânăra este foarte pasionată să studieze această limbă
12.05.2024 | 12:25
Maria este campioana la spaniola cu cel mai mare punctaj pe tara la olimpiada Imi place mult sa invat si sa descopar singura
Povestea remarcabilă a unei elevi care a devenit olimpică la limba spaniolă fără cursuri sau meditații. Sursa foto: România TV
ADVERTISEMENT

O elevă remarcabilă din Iași a obținut cel mai înalt scor la Olimpiada Națională de Limba spaniolă, cu toate că nu are cursuri de spaniolă la școală și nici nu beneficiază de meditații private.

Olimpică la spaniolă cu cel mai mare punctaj pe țară

Maria-Alexandra Popescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, s-a dedicat cu pasiune limbii spaniole, ceea ce i-a adus prestigiosul Premiu I la competiția națională.

ADVERTISEMENT

Această tânără de 17 ani urmează profilul Filologie – bilingv engleză. Interesul ei pentru limba spaniolă a luat naștere în copilărie, când se uita la desene animate în această limbă, notează România TV.

Ulterior, în clasa a VIII-a, a început să studieze independent această limbă. Desi a dorit să urmeze cursuri de spaniolă, nu a găsit nicio ofertă disponibilă în Iași. Apoi, s-a înscris la Palatul Copiilor, unde a participat la un curs de civilizație și cultură spaniolă.

ADVERTISEMENT

„Sunt o fire destul de autodidactă, îmi place mult să învăț și să descopăr singură. Anul acesta, când am aflat că voi participa la etapa națională, mi-am dorit să obțin un punctaj destul de bun. Chiar nu mă așteptam să am cel mai mare punctaj, peste 90 de puncte. Am încercat să găsesc pe cineva care să mă ajute în acest drum și am dat peste doamna María Álvarez Gutiérrez de la Universitatea «Alexandru Ioan Cuza» din Iași, care m-a ajutat în ultimele trei-patru luni”, a spus Alexandra, potrivit România TV.

Pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, Alexandra s-a asigurat că este înconjurată de limba spaniolă. A început să citească, să asculte muzică și să privească filme în spaniolă. „Pe mine m-au ajutat lucrurile acestea. Când ai doar cărți de gramatică și încerci să înveți din ele, nu prea este atât de folositor, însă când te înconjori realmente de această limbă, este mai ușor”, a explicat ea.

ADVERTISEMENT

Tânăra a primit cadou o excursie în Spania

Profesoara de limba română la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Iași, Serinella Zara, diriginta Alexandrei, a exprimat satisfacția ei față de performanțele remarcabile ale elevei sale.

„Pentru că merită, pentru că este succesul ei aproape în exclusivitate, pentru că a luat Premiul I la Olimpiada de Spaniolă, clasa a XI-a, cu cel mai mare punctaj, v-o prezint pe Alexandra Popescu care NU studiază spaniola la școală, dar o pasionează enorm această limbă și cultură! Eu sunt doar diriginta ei și mă bucur imens pentru ea!”, a transmis Serinella Zara.

ADVERTISEMENT

Un fost absolvent al Colegiului Național „Mihai Eminescu”, profesor de limba engleză în aceeași instituție de învățământ, împreună cu soția sa, au hotărât să îi ofere Alexandrei o excursie în Spania, considerând că este o modalitate de a-i mulțumi pentru realizările sale academice.

Alexandra manifestă interes și pentru muzică, studiază pianul de la vârsta de cinci ani și este membră a Corului Angeli. În anul precedent, a fost laureată la nivel județean la Olimpiada de Limba română, Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” și la Concursul național de creație literară „Tinere condeie”. Diriginta ei o descrie ca fiind „mult prea modestă”.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și...
Alimente sățioase și care nu îți pun în primejdie silueta. Medic: „Fericiți și cu burta plină…chiar se poate!”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii...
Lista alimentelor periculoase care nu vor putea fi vândute în apropierea şcolilor. Comercianţii cred că legea este imposibilă
Fosta iubită a Prinţişorului Craiovei trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux:...
Fosta iubită a Prinţişorului Craiovei trăieşte clipe de senzaţie într-o vacanţă de lux: Pentru totdeauna îndrăgostită
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă /...
Apariție scandaloasă la Cannes! O prezentatoare TV s-a afișat fără lenjerie intimă / FOTO
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
RUSIA a declanșat RĂZBOI ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI! AVERTISMENT șocant al MAE
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf....
Imagini rare cu fiul cel mare al Corinei Caciuc și al lui Reghecampf. Ce imagine fabuloasă au postat cei doi
Poveste uluitoare pentru un popular actor român. Viața i-a fost dată total peste...
Poveste uluitoare pentru un popular actor român. Viața i-a fost dată total peste cap
Tavi Colen, dezvăluiri incendiare despre idila cu Gabriela Cristea. ”Îmi pare rău”
Tavi Colen, dezvăluiri incendiare despre idila cu Gabriela Cristea. ”Îmi pare rău”
Cum a reacționat Vladimir Putin, după ce a aflat că liderul iranian Ebrahim...
Cum a reacționat Vladimir Putin, după ce a aflat că liderul iranian Ebrahim Raisi a murit
Caragiale, provocat la duel de Eminescu. De ce au ajuns să se urască...
Caragiale, provocat la duel de Eminescu. De ce au ajuns să se urască după ce au avut o prietenie profundă