News

Maria Grapini, anunţ ferm: „M-am săturat de abuzuri”. Ce a solicitat Parlamentului

02.07.2019 | 10:23
Maria Grapini anunt ferm Mam saturat de abuzuri Ce a solicitat Parlamentului

Europarlamentarul Maria Grapini a făcut un apel către toți liderii PSD și ALDE în legătură cu necesitatea unei legi de răspundere a magistraților pentru abuzurile pe care le comit. Grapini a fost aleasă reprezentant al românilor în Parlamentul European pe lista PSD, iar în trecut a fost europarlamentar pe listele PC și PPU.

Maria Grapini s-a săturat de abuzurile din justiție. Ce propune europarlamentarul

Grapini a făcut câteva referiri la cazul Sorina, micuța care a fost smucită de procuroarea Maria Pițurcă din sânul asistenților maternali și spune că astfel de scene nu ar trebui să le mai vedem, ba chiar că pentru a evita evenimente precum cel de la Baia de Aramă e nevoie de legea răspunderii magistraților.

Grapini a trimis o scrisoare Comisiei Europene prin care a cerut o directivă prin care răspunderea magistraților să fie una concretă, nu doar declarativ, căci există situații în care procurorii sau judecătorii pot face și fac de multe ori abuz de putere. Europarlamentarul a primit și un răspuns de la comisarul european pentru Justiție, care i-a spus că acest domeniu intră în responsabilitatea parlamentelor naționale.

Maria Grapini a ajuns europarlamentar pe lista PSD. Sursa foto: Observator de Timiș

Doar parlamentele naționale pot adopta legi privind răspunderea magistraților

Tocmai de aceea, Maria Grapini face acum un apel la parlamentarii români pentru a pune în practică legea răspunderii magistraților pentru abuzurile pe care le comit. „Eu m-am săturat de abuzurile unor magistrați! Românii s-au săturat! Fac apel la Parlamentul României să urgenteze adoptarea unei legi a răspunderii magistraților!

Nu se poate să existe atâtea cazuri de încălcări ale drepturilor cetățenilor, ale copiilor și domnii magistrați care fac aceste abuzuri rămân mai departe să profeseze!

La scrisoarea mea trimisă Comisiei europene prin care am cerut o Directivă europeană pe răspunderea magistraților, comisarul pe justiție, Jurova, mi-a răspuns clar: justiția este subsidiaritate și parlamentele naționale pot adopta legi privind răspunderea magistraților! Sunt revoltată și spun public că este nevoie de această lege în regim de urgență”, a scris Maria Grapini pe Facebook.