News

Maria Grapini, jigniri fără precedent în Parlamentul European: ”Liderii UE sunt lași! Vă pare rău că România are succes”

17.04.2019 | 08:20
Maria Grapini jigniri fara precedent in Parlamentul European Liderii UE sunt lasi Va pare rau ca Romania are succes

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a făcut jigniri fără precedent în Parlamentul European(PE). Este vorba despre un apel făcut de comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, către autoritățile de la București în PE, după ce în ultima vreme România a fost criticată dur de liderii blocului comunitar.

Europarlamentarul PSD Maria Grapini a ”împărțit” jigniri în Parlamentul European

Niciun oficial al Guvernului român nu a fost în sală, dar europarlamentarul i-a acuzat pe liderii Uniunii că sunt indivioși pe succesul României. Comisarul european pentru Justiție a cerut autorităților de la Capitală să poarte negocieri și să țină cont de recomandări în demoniul judiciar, altminteri Executivul de la Bruxelles e pregătit să ia măsuri. „Am spus în mod repetat că România trebuie să revină urgent pe calea reformelor.

În România am putea ajunge în situația de modificare ireversibilă a Justiției, încălcarea sistematică a statului de drept. Am fost de-a dreptul speriată când am văzut modificările care s-au făcut”, a spus Vera Jourova. Oficialul s-a referit la controversatele ordonanțe de urgență, dar și la deciziile Curții Constituționale privind completurile de judecători și secția de anchetare a magistraților.

Maria Grapini, jigniri fără precedent în Parlamentul European: ”Liderii UE sunt lași! Vă pare rău că România are succes”
”Liderii UE sunt lași! Vă pare rău că România are succes”

”Liderii cei mai critici la adresa României lipsesc de aici, sunt lași”

Posibilele modificări ale Codurilor penale trebuie să fie pregătite cu atenție, e nevoie de consultarea magistraților. Orice acțiuni trebuie să fie în concordanță cu dreptul european”, a mai spus Jourova.

Drept urmare, europarlamentarul PSD și-a scos armele și i-a atacat direct pe liderii europeni spunând: „Este un eşec această dezbatere. Liderii cei mai critici la adresa României lipsesc de aici, sunt laşi. Doamna comisar, nu aţi dat măcar un exemplu de încălcare a statului de drept, unul singur. Guvernul român, pe Preşedinţia Consiliului UE, are succes. Vă pare rău că are succes? România nu este Kovesi, nu este o persoană”.