News

Maria Grapini, scrisoare către președintele Parlamentului European, după cazul de la Caracal: „Țara a devenit furnizor de copii traficați”

22.08.2019 | 16:44
Maria Grapini scrisoare catre presedintele Parlamentului European dupa cazul de la Caracal Tara a devenit furnizor de copii traficati

Cazul crimelor petrecute recent la Caracal, unde două tinere de 15 și 19 ani au fost răpite, violate și probabil ucise de un fost mecanic auto din oraș, nu rămâne fără urmări. Europarlamentarul Maria Grapini a sesizat instituțiile Uniunii Europene cu privire la această tragedie care a șocat și revoltat în egală măsură întreaga opinie publică.

Maria Grapini declară război traficului de persoane, după cazul Caracal

Într-o scrisoare adresată liderului Parlamentului European, David Sassoli, oficialul solicită demararea unei ample anchete la nivelul tuturor state membre, pentru depistarea și eliminarea rețelelor de trafic de persoane.

Stimate Domnule Președinte, în calitate de membru al Parlamentului European vă solicit să propuneți Comisiei Europene, în regim de urgență, să deschidă o anchetă la nivelul tuturor statelor membre, prin Europol pentru depistarea rețelelor de trafic de persoane. Recentul caz al Alexandrei și Luizei, două fete din România, a arătat încă o dată că există trafic de persoane între statele membre. Din păcate țara pe care o cunosc cel mai bine a devenit furnizor de copii traficați pentru unele state din vest”, se arată în scrisoarea înaintată de Maria Grapini președintelui Parlamentului European.

Maria Grapini, europarlamentar PSD. Sursa foto: antena3.ro
Maria Grapini, europarlamentar PSD. Sursa foto: antena3.ro

Maria Grapini vrea să pună capăt traficului de persoane

Totodată, europarlamentarul PSD subliniază necesitatea implicării mai marilor de la Bruxelles pentru eradicarea traficului de persoane, cu precădere, fenomen care a câștigat tot mai mult teren la nivelul statelor membre UE.

Nu va putea nicio țară singură să rezolve traficul de persoane atât timp cât acesta este transfrontalier. Avem obligația ca Parlamentul European să intervină prin agențiile specializate în depistarea rețelelor și în eliminarea lor. Aștept domnule președinte să-mi comunicați decizia pe care o luați legat de situația extrem de gravă din spațiul Uniunii Europene, legat de criminalitate și traficul de persoane”, a transmis Maria Grapini în scrisoarea destinată liderului Parlamentului European.