ADVERTISEMENT
News

Maria Grapini, show la Bruxelles! „Olanda ne face mari probleme, de la evaziune fiscală la atentat asupra copiilor”

Autor: Alexandru Năstase | 03.10.2019 | 10:47
Maria Grapini a lansat un atac la adresa Olandei. Sursa foto - facebook

Maria Grapini a pus în scenă un adevărat show la Bruxelles! Europarlamentarul PSD le-a transmis jurnaliștilor români prezenți la Parlamentul European că „Olanda este o ţară de risc major şi creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii”. Mai mult de atât, Grapini nu s-a oprit aici și a spus că după părerea ei Olanda trebuie să fie vizată de o analiză privind statul de drept.

ADVERTISEMENT

Maria Grapini, show la Bruxelles!

Reacția europarlamentarei vine în contextul unei declaraţii făcute de candidatul Belgiei pentru postul de comisar european în timpul audierii de miercuri din cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului European. Mai exact, Didier Reynders, comisarul desemnat al Belgiei pentru Justiţie, a afirmat că prin noul mecanism care face o legătură între respectarea statului de drept şi alocarea fondurilor UE vor fi monitorizate în mod egal toate statele UE, dar că va exista o concentrare pe ţările cu risc.

Tocmai în acest context, Carmen Avram a ținut să întrebe retoric, în cadrul întâlnirii dintre mai mulţi eurodeputaţi PSD şi jurnalişti români, „care sunt ţările cu risc pe care le cunoaşteţi în Europa?”.  Fără să stea prea mult timp pe gânduri, Maria Grapini a avansat un răspuns propriu. „Eu m-aş referi la Olanda, de exemplu, care ne creează mari probleme, de la evaziuni fiscale până la atentat la copii.

ADVERTISEMENT
Maria Grapini, show la Bruxelles! Maria Grapini și Carmen Avram
Carmen Avram și Maria Grapini au discutat cu jurnaliștii români la Bruxelles. Sursa foto – facebook

„Olanda ne face mari probleme, de la evaziune fiscală la atentat asupra copiilor”

Nu vă supăraţi, pentru mine Olanda este o ţară de risc major şi foloseşte ţările din Est pe scară largă. Ce s-a întâmplat Olandei? De ce nu se face o analiză privind statul de drept?”, a spus Maria Grapini.

„Cum circulă pedofilii liberi? Eu am fost în Comisia de control Europol, şi nu respectă regula de a anunţa instituţional statele membre vizavi de aceşti oameni liberi care umblă prin ţările din Est”, a adăugat Maria Grapini. Europarlamentarul a ținut să menționeze că lucrurile stau la fel de prost din punctul de vedere al evaziunii financiare în cazul Olandei. „Să nu ne gândim totuşi numai la Malta, România, Ungaria, Polonia şi Bulgaria. Evaziunea cea mai mare constatată a fost acum în ultima perioadă în cinci-şase state care nicidecum nu sunt din Est”, a spus Grapini.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!