Evenimentul zilei

Maria Iordănescu, poveste emoționantă la aniversarea tatălui său: „După meciul cu Elveția am ajuns la spital! Tata a stat cu mine până dimineața. În mâna stângă era branula, de mâna dreaptă mă strângea el”. Exclusiv

04.05.2020 | 15:22
Maria Iordanescu poveste emotionanta la aniversarea tatalui sau Dupa meciul cu Elvetia am ajuns la spital Tata a stat cu mine pana dimineata In mana stanga era branula de mana dreapta ma strangea el Exclusiv
Maria și Anghel Iordănescu, pe Arena Națională
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu la 70 de ani. Maria Iordănescu este singura fiică a fostului selecționer care mai are trei băieți, Edi, Alexandru și Andrei. Mezina familiei a spus pentru FANATIK că a simțit pentru prima dată amploarea fenomenului în care a fost implicat tatăl ei la Euro 2016.

Maria Iordănescu, poveste emoționantă la aniversarea “Generalului”: “După meciul cu Elveția am fost transportată la spital!”

Tânăra în vârstă de 24 de ani nu era născută pe vremea când “Generația de Aur” speria America la Cupa Mondială din 1994 și spune că pentru ea emoțiile de la Euro 2016, ultimul la care “Generalul” Iordănescu a condus naționala României, erau atât de mari, că a ajuns la spital după meciul cu Elveția! Imediat după partidă, Anghel Iordănescu a fugit la fiica sa, cu care a stat împreună după ce aceasta suferise un “exces de adrenalină”:

ADVERTISEMENT

„Am foarte multe amintiri frumoase cu tata. Euro 2016 a fost primul în care am conștientizat amploarea fenomenului fotbalistic. Eu știam că el a fost un mare jucător și un mare antrenor, dar nu eram născută în anii 90 când el juca sau când era la Cupa Mondială în Statele Unite.

Iar la Euro 2016 o imagine foarte frumoasă a fost când toată familia eram alături de el la primul meci, cu Franța. M-am bucurat foarte mult când am reușit după partidă să stăm împreună câteva ore.

ADVERTISEMENT

Am mai fost și la meciul cu Elveția, dar cu Albania nu mi-au dat voie nici tata, nici Edi. Mi s-a făcut rău după meciul cu Elveția și a trebuit să fiu internată. Nu mâncasem decât un măr toată ziua, pentru că țineam post atunci. Și am mers cu suporterii la stadion. 20 de kilometri am mers pe jos în ziua aia. Era foarte cald și la finalul meciului mi s-a făcut rău.

Maria Iordănescu, poveste emoționantă la aniversarea Generalului După meciul cu Elveția am fost transportată la spital! Tata a stat cu mine până dimineața. În mâna stângă era branula, de mâna dreaptă mă strângea el. Exclusiv
Maria și Anghel Iordănescu la meciul cu Franța de pe Stade de France, în deschiderea Euro 2016

„Țin minte că am avut o branulă în mâna stângă și el mă ținea de mâna dreaptă. Atunci am adormit”

Am avut un exces de adrenalină, nu știu cum să îi spun în termeni medicali. Și, după meci, l-a sunat Edi pe tata și i-a spus ce s-a întâmplat. Atunci a mai fost o întâmplare pe care nu o voi uita niciodată cu tata. A venit la mine la spital și m-am calmat abia când el a fost alături de mine.

ADVERTISEMENT

Eram într-un spital din Paris și țin minte că am avut o branulă în mâna stângă și el mă ținea de mâna dreaptă. Atunci am adormit. Și el a stat cu mine toată noaptea. Vă dați seama, am fost externată dimineața și el a stat acolo. Iar a doua zi trebuia să o ia de la capăt”, a spus Maria Iordănescu pentru FANATIK.

„Cele mai grele erau despărțirile, dar bucuria era cu atât mai mare când ne-am revăzut”

Maria Iordănescu își amintește și de perioadele în care “Tata Puiu” antrena în zona arabă spunând că despărțirea era de fiecare dată foarte grea: “Când eram mici, au fost multe momente în care tata era antrenor în străinătate. Noi am rămas în țară, la școală, el era plecat.

ADVERTISEMENT

Cele mai grele erau despărțirile, dar bucuria era cu atât mai mare când ne-am revăzut. Ori când venea el în țară, ori când mergeam noi în vacanță la el”, a spus mezina familiei Iordănescu.

Maria Iordănescu, poveste emoționantă la aniversarea Generalului După meciul cu Elveția am fost transportată la spital! Tata a stat cu mine până dimineața. În mâna stângă era branula, de mâna dreaptă mă strângea el. Exclusiv
Anghel Iordănescu, alături de Alexandru, Maria și Andrei, la meciul cu Franța de la Euro 2016

„Este un tată extraordinar. Și mereu ne-a oferit totul. Și pentru mine, tata este un erou. Este eroul meu!”

Anghel Iordănescu a făcut parte din echipa Stelei din 1986, câștigătoare de Cupa Campionilor, și a fost selecționerul “Generației  de Aur” la World Cup 1994. Maria spune că tatăl ei i-a povestit mult despre aceste performanțe, însă pentru ea, Anghel Iordănescu este un erou și pentru rolul de tată pe care l-a avut:

„Eu în 1994 nu eram născută, dar am văzut la televizor performanțele. Le-am văzut și pe cele din cariera de jucător, și pe cele din cariera de antrenor. A fost așa cum ne povestea el. Dar pentru mine nu asta l-a făcut un erou, pentru că era oricum. Este un tată extraordinar. Și mereu ne-a oferit totul. Și pentru mine tata este un erou. Nu doar pentru ce a făcut în fotbal, dar și cum este el pe plan personal, ca tată. Este eroul meu!”, a conchis Maria Iordănescu pentru FANATIK.

  • 2016 este ultimul an de antrenorat al lui Anghel Iordănescu. A condus România la Campionatul European
  • 2 echipe naționale a condus Anghel Iordănescu în carieră: România (3 mandate) și Grecia (1 mandat)
ADVERTISEMENT