Sport

Maria Nechita luptă miercuri pentru o medalie: ”Ar scoate-o din sărăcie”

Claudia Nechita este prima pugilistă din istorie care a obținut o victorie pentru România în turneul olimpic de box. Sportiva luptă, miercuri, pentru o medalie.
27.07.2021 | 11:24
Maria Nechita lupta miercuri pentru o medalie Ar scoateo din saracie
ADVERTISEMENT

Maria Nechita s-a impus categoric în primul meci de la Jocurile Olimpice în fața luptătoarei din Somalia, Ramla Said Ahmed Ali, la categoria 54-57 kilograme, scor 5-0.

Miercuri, românca o va înfrunta pe japoneza Sera Irie, în sferturile de finală, iar dacă o învinge șansele la medalie cresc semnificativ în favoarea româncei.

ADVERTISEMENT

Poveștile nespuse ale JO

Victoria Mariei Nechita în fața Ramlei Said Ahmed Ali este prima victorie a boxului feminin românesc la Jocurile Olimpice, de când această disciplină a fost inclusă în programul JO.

Prezentatorul TV Dan Negru a postat un mesaj emoționant al fratelui Mariei Nechita, în care acesta explică adevăratul motiv pentru care luptă Claudia la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

”Mi-a scris fratele Claudiei Nechita (numele complet al sportivei este Maria Claudia Nechita – n.r.) care mâine (miercuri, 28 iulie) luptă pentru o medalie! Medalia i-ar aduce o pensie viageră care ar scoate-o din sărăcie.

Crescută doar de bunica ei, Claudia a cunoscut sărăcia de mică și ca să nu ajungă pe drumuri antrenorul ei a luat-o acasă, în familie, unde a crescut-o alături de copiii lui. Poveștile nespuse ale J.O…”, a scris Dan Negru pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Sportiva a mărturisit într-un interviu pentru FANATIK că își dorește enorm să cucerească o medalie.

Povestea tatuajului cu cercurile olimpice

Maria Nechita a muncit ani de zile ca să ajungă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Într-un interviu pentru FANATIK, din seria OLIMPICII ROMÂNIEI, sportiva a povestit cum s-a apucat de box și ce semnificație are tatuajul cu cercurile olimpice de pe braț.

ADVERTISEMENT

”Mi l-am făcut în pandemie după ce a fost turneul de la Londra. Am fost concentrată în toată această perioadă. Gândul meu era numai la Jocurile Olimpice.

Și mi-am făcut acest tatuaj cu o fată antrenându-se la box și cu cercurile olimpice în fundal. Mă reprezintă. Asta sunt eu.

Mă antrenam zi de zi cu gândul să ajung acolo. Tot timpul mă motiva tatuajul. Mă uitam la el și știam că trebuie să trag în fiecare zi”, a spus Maria Nechita pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT