News

Maria Pițurcă, procurorul care a luat-o pe Sorina, cercetată disciplinar! Se cere suspendarea sa

02.07.2019 | 16:42
Maria Piturca procurorul care a luato pe Sorina cercetata disciplinar Se cere suspendarea sa

Cazul Sorinei din Baia de Aramă, județul Mehedinți care a fost adoptată de o familie de români stabiliți în America și luată cu forța de un procuror din casa asistentei maternale a stârnit multe controverse în ultima perioadă. Se pare că procuroarea Maria Pițurcă esta cercetată disciplinar după ce a luat-o forța pe fetița de 8 ani.

Procuroarea Maria Pițurcă este cercetată disciplinar de CSM

Procuroarea Maria Pițurcă este acuzată că a bruscat-o pe fetița de 8 ani din Baia de Aramă, județul Mehedinți în timp ce era luată din casa asistentei maternale. Sorina a fost adoptată de o familie de români din America, iar asistenta maternală a refuzat să o dea familiei adoptive, în data de 21 iunie. Aici a intervenit procuroarea care acum este cercetată disciplinar. Inspecția Judiciară a solicitat suspendarea din funcție a procuroarei Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova. În acest sens Inspecția Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare a procuroarei în condițiile în care există indicii cu privire la săvârşirea abaterilor disciplinare, potrivit unui comunicat emis marți, 2 iulie.

Procuroarea se apără și spune că nu și-a dorit să o bruscheze „Nici nu am vrut să o strâng. Am luat-o în brațe până la urmă. Am reușit să o iau în brațe și am dus-o în brațe la tată. Nu s-a mai filmat. Și ea va fi oricum examinată fizic și vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deținere ilegală a acestui copil”, a declarat Maria Pițurcă. Șefii săi au apărat-o încă de la început pe Maria Pițurcă și au declarat că nu este normal că au apărut în presă imagini și frânturi din filmări. „Noi avem filmarea de la percheziţie. Nu este normal că în spaţiul public au apărut frânturi.”

„Au început ceilalți membri majori să țipe, să vocifereze. S-a creat o hărmălaie, nu ne puteam înțelege. Minora era în continuare agitată. Atunci am luat hotărârea să încetăm această stare a minorei. (…) Nu puteam să ținem minora să țipe, să strige până ridicam noi documentele privind starea acesteia și am luat hotărârea să o iau de acolo să o duc părinților adoptivi”, a declarat Maria Pițurcă despre momentul în care Sorina a fost luată din sânul familiei care a crescut-o încă de la vârsta de 1 an și 2 luni.

Procuroarea Maria Pițurcă a bruscat-o pe fetița din Mehedinți și umrează să fie cercetată disciplinar
Procuroarea Maria Pițurcă cea care a luat-o cu forța pe fetița din Mehedinți din casa asistentei maternale se apără și spune că nu a bruscat-o pe copilă
Sursa foto: digi24.ro

Avocata familiei adoptive a depus plângere împotriva procuroarei

Sorina se află acum în grija familiei care a adoptat-o. Familia Săcărin nu poate părăsi țara până nu se vor finaliza toate procedurile în acest caz. Avocata familiei Săcărin a depus plângere penală împotriva procurorului general interimar Bogdan Licu şi a procurorului care se ocupă de anchetă, Mihaiela Iorga Moraru. Avocata mai spune că pașaportul fetiței de 8 nai a fost reținut fără a exista o hotărâre a unei instanțe în acest sens.

„Procurorul Mihaiela Iorga Moraru a reţinut paşaportul acestui copil, cerându-l de la Direcţia de paşapoarte. Potrivit hotărârii judecătoreşti care nu a fost desfiinţată, Gabriela şi Ramona Săcărin sunt părinţii acestui copil. Ei au făcut o cerere de eliberare a paşaportului, însă paşaportul a fost cerut de procurorul Iorga Moraru pentru a împiedica acest copil să plece din ţară. Aceasta este o restrângere a libertăţii de circulaţie. De fapt, este un control judiciar informal pe care această doamnă procuror l-a impus fără a fi supus controlului instanţelor de judecată. Oprim copilul în ţară şi statul român ia măsuri fără probe, în baza unui fake news. Întreb şi eu – această secţie (SIIJ – n.r.) este competentă, plecând aşa de la un presupus dosar de adopţie, că nu ştiu ce suspiciune a fost aici, că vai nu ştiu ce judecător nu ştiu ce a făcut, să cerceteze pe oricine? Să cerceteze paşaportul Sorinei şi adopţia?”, a spus avocata.