Sport

Incredibil! Şarapova riscă 7 ani de puşcărie! De ce e acuzată rusoaica

Maria Şarapova a intrat în vârtejul unui nou scandal, de astă dată fără legătură cu activitatea sportivă. Rusoiaca riscă o pedeapsă dură, care i-ar compromite cariera în tenis.
21.11.2017 | 16:34
Incredibil Sarapova risca 7 ani de puscarie De ce e acuzata rusoaica
ADVERTISEMENT

Maria Şarapova a revenit în 2017 pe terenurile de tenis după o pauză de 15 luni, cauzată de o suspendare pentru dopaj, rusoaica fiind descoperită la Australian Open pozitivă cu Meldonium. A încheiat anul pe locul 61, în urma revelaţiei din România, Mihaela Buzărnescu, o poziţie mai înainte. Ce-i drept, Maria a participat la puţine turnee, începând cu Stuttgart, în aprilie, la majoritatea intrând pe bază de wild-card, iar dintre cele importante, de Grand Slam, a fost prezentă doar la US Open, unde, chiar aşa, fără multe meciuri în picioare, a reuşit să o elimine pe Simona Halep încă din primul tur. CLICK GALERIE FOTO

În final, Şarapova a reuşit să regăsească drumul spre victorie la Tianjin, unde a câştigat prima finală, pe 15 octombrie, după doi ani şi jumătate, ultimul succes datând din mai 2015, de la Open Italiei. Şi la Tianjin a intrat pe tablou tot pe bază de wild-card. Poziţia 61 pentru cea care are în palmares cinci Grand Slamuri, cel din 2014 de la Roland Garros, chiar în faţa Simonei Halep, este mult sub valoarea rusoaicei, de la care se aşteaptă ca în 2018 să ridice ştacheta şi să revină în prim plan.

ADVERTISEMENT

Maria Şarapova a călătorit de trei ori în India

Asta dacă însă va ieşi cu bine din noul scandal în care este implicată. Care este unul mai primejdios decât dopingul, pentru că Şarapova riscă în modul cel mai serios să îşi petreacă un număr de ani în spatele gratiilor! Şi ameninţarea pentru o pedeapsă cu privare de libertate pe termen îndelungat este cât se poate de reală, mai ales că vine dintr-o ţară în care numele Şarapovei nu înseamnă foarte mult pentru oamenii legii.

Maria a intrat într-o afacere imobiliară de anvergură, dezvoltată în India de către o mare companie de profil. Complexul ce urma a fi ridicat era legat chiar de numele rusoaicei, Ballet of Şarapova şi reprezenta un ansamblu arhitectural absolut incredibil ca design. Un turn care cuprindea 120 de apartamente de lux, câte trei pe etaj a atras atenţia ca un magnet interesul clasei avute din provincia Gurgaoun şi foarte multe persoane au plătit avansul pentru aceste locuinţe.

ADVERTISEMENT

Au plătit şi au rămas cu banii daţi, pentru că de construit nu s-a mai construit nimic, iar acum afacerea a devenit procedură juridică, o anchetă de proporţii din partea justiţiei indiene. Fapt agravant pentru sportivă este faptul că în 2013 a făcut trei vizite în India, purtând discuţii cu amatorii să cumpere, lucru pe care insistă acum şi acuzarea, considerând că a fost vorba de o acţiune deliberată şi că Şarapova este clar complicea escrocilor care au pus la cale megaînşelăciunea.

Deocamdată, într-o primă fază, rusoaica a primit o amendă zdravănă pentru că nu s-a asigurat de siguranţa proiectului şi şi-a depus numele ca garanţie, dar întrucât există plângeri din partea persoanelor înşelate, conform codului penal idian, paragraful 140, Şarapova riscă să facă închisoare şi termenul pentru astfel de infracţiune este de şapte ani! Vineri va avea loc o nouă înfăţişare în acest proces. Oficial, acuzaţia împotriva Şarapovei este escrocherie şi participare la formă de crimă organizată. Dacă va fi găsită vinovată şi condamnată, cariera ei în tenis va lua sfârşit pe uşa din dos.

ADVERTISEMENT

În acest timp Şarapova încearcă să rămână calmă, să dea impresia că  nu simte nici o presiune, ţinând cont că are nu mai puţin de 15 milioane de urmăritori pe Facebook şi peste 4,5 milioane pe Instagram. Ea a postat fotografii în care apare cu o perucă, imagini realizate la o petrecere tematică, titlul fiind cina de misterele crimei, în care rusoaica şi-a schimbat lookul din blondă în brunetă şi noua sa imagine a primit enorm de multe likeuri, fanii cerându-i chiar să înceapă anul pe terenul de tenis cu acest look!

Tags: