Sport

Maria Sharapova, amintiri de neuitat de la finala cu Simona Halep de la Roland Garros: ”Cea mai obositoare luptă din viața mea”

Maria Sharapova a vorbit despre momentele plăcute pe care le-a trăit la Roland Garros, iar printre acestea se află finala câștigată în 2014 în fața Simonei Halep.
08.06.2023 | 21:46
Maria Sharapova amintiri de neuitat de la finala cu Simona Halep de la Roland Garros Cea mai obositoare lupta din viata mea
Maria Sharapova a vorbit despre momentele plăcute pe care le-a trăit la Roland Garros, iar printre acestea se află finala câștigată în 2014 în fața Simonei Halep. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urmă cu nouă ani, pe zgura de la Paris, rusoaica o învingea pe româncă, scor 6-4, 6-7 (5), 6-4, după un meci epic considerat de mulți una dintre cele mai frumoase finale văzute în capitala Franței.

Finala cu Simona Halep de la Roland Garros, printre cele mai puternice amintiri ale Mariei Sharapova

În plin turneu la Roland Garros, Maria Sharapova, care în urmă cu un an a devenit mămică, a depănat amintiri din perioada când se afla în acțiune și a povestit că unul dintre cele mai intense meciuri a fost finala cu Simona Halep din 2014.

ADVERTISEMENT

”Poate părea ciudat, dar amintirile mele cele mai puternice legate de Roland Garros sunt cele în care am fost în dificultate, cele care m-au format ca persoană. Cum este de exemplu lupta din 2014 cu Simona Halep din finală.

A fost cea mai obositoare luptă din viața mea. În schimb, titlul din 2012 cucerit în fața Sarei Errani mi-l amintesc cu bucurie pentru că mi-a completat Marele Șlem al carierei”, a declarat Sharapova, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Rusoaica este fascinată de Alcaraz

Rusoaica, câștigătoare a cinci titluri de Grand Slam în carieră, consideră că tenisul feminin nu are la acest moment cu adevărat un star, în timp ce la băieți noua generație a crescut foarte mult și înlocuiește perfect vechea gardă.

”Sunt câteva jucătoare excelente cu stiluri diverse, dar parcă niciuna nu iese la suprafață. Nu e ușor să ajungi la un asemenea succes. E nevoie de echilibru între timpul acordat tenisului, sponsorilor și cel liber.

ADVERTISEMENT

Carlos Alcaraz e incredibil. Ce mă fascinează la el este spiritul său de luptă. Mereu face spectacol și aprinde publicul atunci când intră pe teren. Sunt curioasă cum va crește și unde poate ajunge”, a mai spus ea.

Când a început ura între Sharapova și Serena Williams

Maria Sharapova a avut ghinionul să fie contemporană cu marea campioană Serena Williams și din această cauză nu a reușit mai multe titlu de Grand Slam. De altfel, este bine cunoscută rivalitatea dintre cele două și în afara terenului.

ADVERTISEMENT

Rusoaica a mărturisit în volumul autobiografic că victoria pe care a obținut-o în fața americancei la Wimbledon 2004 a fost momentul care a declanșat ”războiul” dintre ele, deoarece atunci a văzut-o prima dată pe Serena plângând de nervi.

ADVERTISEMENT