Sport

“Dopata” Sharapova, atacată de fosta campioană de la US Open: “E deranjant pentru circuit”

Maria Sharapova, fost lider mondial, revenită în circuit la mijlocul lui 2017 după ce şi-a ispăşit suspendarea pentru dopaj este atacată de către Flavia Pennetta într-o declaraţie a fostei jucătoare din Italia.
10.11.2017 | 13:16
Dopata Sharapova atacata de fosta campioana de la US Open E deranjant pentru circuit
ADVERTISEMENT

Controversele la adresa revenirii în circuit a Mariei Sharapova nu contenesc să apară! “Ţarina” a fost ţinta multor acuzaţii, inclusiv după revenirea în circuit, din partea celorlalte jucătoare. Sharapova a recunoscut în martie 2016 că a folosit meldonium, substanţă interzisă din luna ianuarie a acelui an, fiind suspendată de către Federaţia Internaţională pentru mai bine de un an.

Flavia Pennetta a declarat într-un interviu : “O respect pe Maria, însă Meldonium este o substanţă ce creşte randamentul sportiv, iar faptul că nu a primit o suspendare mai drastică e cauzat de nevoia WTA de a o avea pe Sharapova în turnee. Cât despre Wild Card-uri, nu mi se pare normal să revii după o astfel de suspendare şi să fii apoi primită înapoi în circuit cu Wild Card la diverse turnee. Mă gândesc că este deranjant pentru restul jucătoarelor din circuit.”

ADVERTISEMENT

Maria Sharapova în faţa unui val de critici

Flavia Pennetta este cea mai nouă voce în ceea ce priveşte contestarea revenirii Mariei Sharapova în circuitul WTA. Eugenie Bouchard sau Kristina Mladenovic au fost cele mai sonore în ceea ce priveşte acordarea invitaţiilor Mariei Sharapova pentru participarea la anumite turnee, în momentul în care clasamentul acesteia nu îi permitea accesul pe tablourile principale de concurs. Numele Mariei Sharapova, mai ales după scandalul de dopaj, a suscitat real interes pentru organizatorii turneelor, imaginea acesteia fiind foarte bine vândută în rândul fanilor. De aici s-a iscat un conflict moral, cu privire la oportunitatea prezenţei fostului lider mondial la diversee turnee.

Maria Sharapova nu a primit invitaţie din partea organizatorilor pentru a participa la Turneul de la Roland Garros, ea fiind atunci clasată în afara Top 250 WTA. În luna august, organizatorii US Open au decis să îi acorde Sharapovei un wild card pentru a participa pe tabloul principal, acolo unde avea să o întâlnească şi învingă în prima rundă chiar pe Simona Halep, oprindu-se apoi în optimile de finală. Sharapova si Halep sunt înscrise la Shenzhen, în turneul ce va deschide sezonul 2018.

ADVERTISEMENT
Tags: