News

Maria, tânăra studentă de la Iași dispărută fără urmă, a fost găsită în viață. Polițiștii au dat vestea cea mare

Maria, tânăra studentă de la Iași dispărută fără urmă, a fost găsită în viață. Polițiștii au dat vestea cea mare după ce au dat de fată.
24.05.2023 | 08:36
Maria tanara studenta de la Iasi disparuta fara urma a fost gasita in viata Politistii au dat vestea cea mare
Dispărută fără urmă, o studentă la Litere. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Familia se temea că fata a fost rănită. Nu au fost oferite mai multe detalii, însă sursele spun că fata ar fi plecat în Republica Moldova, de fapt locul unde a fost găsită. “Astăzi, 23 mai a.c., tânăra a cărei dispariție a fost sesizată la data de 10 mai a.c., a fost găsită. Polițiștii ieșeni continuă verificările pentru clarificarea întregii situații de fapt”, au transmis autoritățile.

Maria, tânăra studentă de la Iași dispărută fără urmă, a fost găsită

Cert e că tânăra a postat singură un mesaj pe Facebook prin care anunța că e bine: “Bună! Aș vrea să vă spun că sunt bine, m-am revăzut astăzi cu familia mea și nu mai sunt căutată de poliție. Nu mi s-a întâmplat absolut nimic rău, sunt complet teafără și nevătămată. Apreciez implicarea voastră în găsirea mea și mă bucur că există atâția oameni altruiști și plini de compasiune printre voi!”.

ADVERTISEMENT

Studenta la Litere le-a transmis prietenilor acum două săptămâni că pleacă la facultate, însă nu a mai fost de găsit. O fire introvertită, Maria a devenit tot mai puțin comunicativă cu cei din jur, însă nu a dat niciodată semne că ar urma să fugă de acasă. Cu toate acestea, mama fetei spune că Maria e foarte naivă și cel mai probabil a fost ”prostită” de un băiat.

”Saptămâna trecută am văzut-o. Era destul de grăbită dar, nu venea la facultate. Nu a mai venit la ore de ceva timp”, povestește Claudia Mihalache, colega fetei. “Problema este că ea are încredere prea mare în oameni. Și mă gândesc că cineva o fi convins-o… cred că este în pericol. Sunt sigură că este în pericol”, explică și mama studentei, Daniela Gheorghiu.

ADVERTISEMENT

Cert e că fata s-a făcut nevăzută și a pus pe jar autoritățile din România, care au fost nevoite să o dea în urmărire internațională, mai ales că avea telefonul închis și nimeni nu știa unde se află. Fata i-a transmis unei colege că ”va fi plecată pentru o perioadă”, iar mătușii sale i-a cerut să o îmbrățișeze cu o seară înainte de dispariție, ca și cum și-ar lua la revedere.

Polițiștii transmiteau atunci că fata era îmbrăcată cu ”un pardesiu culoare bej închis, pantaloni de tip jeans de culoare albastru, cămașă de culoare kaki, iar în picioare avea adidași de culoare mov, având asupra sa un rucsac de culoare negru”. Nimeni nu a putut oferi detalii despre dispariția fetei, până în clipa când a fost găsită.

ADVERTISEMENT

”A insistat să vin, să vin. Acum îmi dau seama că a fost un rămas bun și m-a îmbrățișat”, își aduce aminte mătușa femeii de clipa când s-au despărțit, definitiv credea ea. Fosta dirigintă a fetei, Lăcrimioara Iodăchescu, o ruga pe fată să se întoarcă acasă: Cred că s-a întâmplat ceva. Să ne dea un semn că există. Acum, de data aceasta, eu o rog pe ea să se întoarcă acasă”.

Conform Știrilor PRO TV, mătușa fetei Ana Gheorghiu era convinsă că fata a plecat de acasă, însă nu a înțeles motivul. ”Vreau să ne promiți ceva, atât mie, colegilor, familiei: că atunci când ne vom revedea vei fi aceeași Maria pe care am cunoscut-o. Eu sper ca ești bine”, i-a transmis și colega sa Claudia, în timp ce mama Mariei o chema acasă: ”Îi transmit Mariei că o iubesc cu tot sufletul. Și, dacă mă aude, să vină acasă. Îmi este tare dor de tine, Maria. Te roagă mama să vii”.

ADVERTISEMENT

Părinții au povestit anchetatorilor că fata și-a premeditat fuga și că suferă de AD/HD, boala deficitului de atenție și hiperactivității. ”La data de 10 mai, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la data de 9 mai, numita Constantin Georghiu Maria, în vârstă de 20 ani, a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. La momentul plecării, aceasta purta un pardesiu de culoare bej închis, pantaloni de tip jeans de culoare albastru, cămaşă de culoare kaki, iar în picioare avea adidaşi marca puma de culoare mov, având asupra sa un rucsac de culoare negru. Persoanele care deţin şi pot oferi informaţii cu privire la această persoană sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT